Program

Program      |      Speakers      |      Registration      |      Sponsors      |      Location      |      Contact

ABSTRACT


The benefits of automation and other digital processes can be transformative, if harnessed to their full potential. But organisations must also consider the risks associated with such a transformation.

Senior management and the board should be aware of the risks associated with adopting new technologies. Tech evangelists within the organisation may have made a strong business case for technology without fully highlighting the potential issues that can arise. Amongst others such risks may include lack of cost-benefit analysis, weak beta testing, algorithm errors, human biases and workforce resistance to organisational change. It is critical that the adoption of such technology is aligned with the entity’s Strategy and accompanied by a robust Governance framework. Moreover, there are other challenges that have to be considered. Effective project management is particularly relevant for ambitious projects such as the wide-scale implementation of AI. Similarly important, it is the responsibility of the second line of defence to ensure that policies and procedures are updated in line with the change in the way things are done.

This session brings together specialists in emerging technologies from both the Management’s viewpoint as well as from technical perspective. We look forward to bringing insight into how these two viewpoints, which may at times be conflicting, need to be aligned to unlock the value proposition from emerging technologies.

Program

We will be adding more information as we continue shaping up the conference.

Slot

Time

Schedule

08.30 – 09.00

30 mins

Registrations, Coffee

09.00 – 09.05

5 mins

Opening Note by ISACA Malta Chapter President

09.05 – 09.45

40 mins

Keynote Speaker

09.45 – 10.40

55 mins

1st Presenter

10:40 – 11:10

30 mins

Coffee and Networking Session

11:10 – 12:05

55 mins

2nd Presenter

12:05 – 13:00

55 mins

3rd Presenter

13.00 – 14.00  

60 mins

Lunch Break

14.00 – 14:55

55 mins

4th Presenter

14.55 – 15.25

30 mins

Coffee and Networking Session

15.25 – 16.30

55 mins

5th Presenter

16.30 – 16:35

5 mins

Closing Note by ISACA Malta Chapter Vice President