CISM training

Starts:  Apr 3, 2019 18:00 (NL)
Ends:  May 8, 2019 22:00 (NL)
Associated with  Netherlands Chapter

ISACA heeft voor het CISM-examen een speciale trainingsvariant ontwikkeld. Onze CISM-training omvat zowel basiskennis als examentraining. Alle relevante onderwerpen worden systematisch behandeld. Daarnaast wordt er geoefend op de specifieke examentechniek die gehanteerd wordt tijdens het examen. 

Het CISM-examen wordt in het Engels afgenomen.

Inschrijven training

Online registreren voor de training

 

 

CISM-training

De training wordt gegeven door een zeer ervaren docent. Tijdens de training worden alle belangrijke CISM-domeinen behandeld maar de nadruk ligt vooral op het oefenen van examenvragen (interpreteren en beredeneren van het juiste antwoord). Doel van de training is het eigen maken van de begrippen zoals deze tijdens het examen worden gehanteerd. Ook wordt u, via verwijzingen naar het ondersteunende lesmateriaal, op weg geholpen als blijkt dat u onderdelen nog moet bijspijkeren. De trainingen worden in het Nederlands gegeven, de oefenvragen zijn in het Engels.

Meer informatie vindt u in de Candidates Information Guide 2019 (Engels).

CISM-certificering

CISM wordt algemeen beschouwd als de meest complete en uitgebreide certificering op security gebied. Naast technische kennis is kennis van management, organisatie, risicobeheersing en verandertechnieken belangrijk. Binnen de certificering worden vier domeinen geëxamineerd, met verschillende weegfactoren:

  • Information Security Governance (24%)
  • Information Risk Management and Compliance (33%)
  • Information Security Program Development and Management (25%)
  • Information Security Incident Management (18%)
  • Binnen elk domein moet een minimale score behaald worden om te kunnen slagen.

CISM-examen en onze training

Het CISM-examen is een multiple choice examen van 150 vragen. Deze examenvragen moeten in korte tijd worden beantwoord. Veel tijd om na te denken is er vaak niet daarom is een goede voorbereiding noodzakelijk. Tijdens de trainingen van ISACA bespreekt u de stof uitvoerig en u komt veel onderwerpen opnieuw tegen in de oefenexamens. Deze herhaling zorgt ervoor dat u tijdens het examen niet voor verrassingen komt te staan en binnen de tijd klaar kunt zijn.  

Locatie en tijd

De CISM-trainingen vinden plaats in Hotel Breukelen, Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen (op loopafstand van het station en direct aan de snelweg A2, afslag Breukelen).

Najaar 2019:  5 x woensdagavond: 25 september, (andere datum volgt voor 2 oktober ivm afwezigheid van Trainer), 9 oktober, 16 oktober en 30 oktober 2019. 
De trainingen starten om 18:30 uur en duren tot 22:00 uur. De zaal is open vanaf 18:00 uur en voor een broodje en een drankje wordt gezorgd.

CPE punten: 4 punten per deelgenomen trainingsavond, met het certificaat van deelname.

Organisatie

ISACA NL Chapter

Trainer: Erik Pols

Kosten training

Kosten: CISM training € 1.200,- voor ISACA-leden (€ 1.400,- voor niet-leden/toeslag gastlidmaatschap) excl. lesmateriaal en examen.

Studiebelasting

De studiebelasting voor het examen is, buiten deze training, 20 tot 100 uur. 20 uur voor zeer ervaren mensen in het vakgebied naast de training, voor mensen met weinig ervaring op het vakgebied loopt de studiebelasting op tot 100 uur.

Aanschaf lesmateriaal

De aanschaf van lesmateriaal valt buiten de genoemde prijzen en dient door de deelnemers zelf rechtstreeks besteld te worden bij ISACA via www.isaca.org

Kosten examen

De examenkosten bedragen $ 575 voor ISACA leden en $ 760 voor niet ISACA leden. De examens worden georganiseerd door ISACA International. Lees meer op isaca.org.

Inschrijven training

Online registreren voor de training

Inschrijven examen

Inschrijven voor het examen kan alleen via de website van het ISACA Headquarters. Het ISACA NL Chapter speelt hierbij geen enkele rol.

Location

Hotel van der Valk Breukelen
nvt
Breukelen