Home

Nyheter

 • Nyhetsbrev 2. oktober 2020

  I denne utgaven av vårt nyhetsbrev kan du blant annet lese mer om nasjonal sikkerhetsmåned, medlemsmøtet 7. oktober, Sikkerhetssymposiet 2020 og IT Security Insights 2020. Les hele nyhetsbrevet her.
  NorSIS, 2020.

  Hvert år i oktober arrangerer Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) «Nasjonal Sikkerhetsmåned», og i 2020 er ISACA Norway Chapter en av partnerne. I forbindelse med sikkerhetsmåneden tilbyr NorSIS en opplæringspakke om datasikkerhet. Den går inn på temaer som sikker pålogging, håndtering av informasjon, avsløring av svindlere og hva man bør gjøre om uhellet er ute, slik at de ansatte og virksomheten skal bli tryggere på nett.

  Opplæringspakken er gratis for virksomheter med inntil 20 ansatte og svært rimelig for alle andre. Man får åtte leksjoner som hver varer i ca fem minutter fordelt gjennom hele oktober. Leksjonene blir levert online i e-læringsportalen til NorSIS' samarbeidspartner XtraMile.

  Informasjon og påmelding: 

  https://norsis.no/nsm2020 

  NorSIS, 2020.
 • Nyhetsbrev 16. september 2020

  I dette nyhetsbrevet informerer vi om det kommende medlemsmøtet i Oslo 7. oktober, ISACA-prisen 2020, COBIT 2019 Live online kurs, Certificate of Cloud Auditing Knowledge samt noen virtuelle kurs- og konferansemuligheter som gir CPE.

  Vi ber også om hjelp fra medlemmene til å få gjennomført årets CISA-kurs. Kunne du tenke deg å være kursinstruktør for domene 4 "Information Systems Operations and Business Resilience"? Ta kontakt med oss! Dette er en gyllen mulighet for de som har vært interessert i å bli instruktør tidligere, men som ikke har villet forplikte seg til å holde et helt kurs!
 • Medlemsmøte 19. august

  Velkommen til ISACA Norway Chapter medemsmøte!

  De siste årene har man sett en trend blant eksterne trusselaktører som målrettet leter og angriper tekniske sårbarheter knyttet til identitet og tilgangstyring. Derfor har vi ikveld dedikert mye tid på tema for å dykke ned i fagområdet sammen med Espen Bago som skal gi oss en god innføring!

  Arrangementet avholdes i Matsalen på Vulkan i Oslo. Møtet vil avholdes i henhold til gjeldene retningslinjer til avstand og arrangementer. I kjent stil være mulighet til mat i forkant og nettverking i etterkant av møtet.
   
  16:00-16:45 ‒ Velkommen, registrering og servering.
  16.45-17.00 ‒ Styret informerer.
  17.00-17.45 ‒ Del 1: Introduksjon til fagområdet Identitet - oppsett og forebyggende arbeid ved Espen Bago (CISM, CRISC), Identitetsrådgiver i Identity Ultra og stiftende medlem av IDPro.org og Identibeer Oslo og København.
  17:45-18.00 ‒ Pause
  18.00-18.45 ‒ Del 2: Praktisk bruk av identitetsdata - brukervennlighet mot trygghet ved Espen Bago.
  18:45-19.00 ‒ Pause
  19.00-19.45 ‒ Bendik Mjaaland, Transcendent Group. Bendik Mjaaland deler av erfaringer fra prosjekter knyttet til IAM. Han baserer foredraget spesielt på Vipps og deres vei mot «Cloud Based Identity Governance», som innebærer automatisering av IAM-området i Microsoft Azure. Bendik har jobbet som sikkerhetskonsulent i over ti år, og er i dag sikkerhetsarkitekt og avdelingsleder i Transcendent Group.
  19:45 ‒ Diskusjoner og nettverksbygging

  Vel møtt!
 • Nyhetsbrev 4. august

  I det første nyhetsbrevet etter sommeren ønsker vi velkommen til medlemsmøte i Oslo 19. august.
 • Innkalling til årsmøte og invitasjon til sommermøte

  Det er med stor glede styret i ISACA Norway Chapter kan ønske velkommen til Generalforsamlingen 2020, og vår årlige sommeravslutning på ærverdige Christiania Theater torsdag 18. juni! Med de lettelsene som innføres rundt avholdelse av arrangementer fra 15.06 er det igjen mulig for oss å samles fysisk for kunnskapsdeling og nettverksbygging.

   ISACA Norway Chapter er opptatt av å være med på dugnaden på lik linje med resten av samfunnet, og garanterer at arrangementet vil følge alle gjeldende smittevernregler. 


  At vi nå gradvis åpner samfunnet igjen er svært viktig, og vi oppfordrer alle medlemmer til å følge regjeringens råd om å i så stor grad som mulig aktivt delta i profesjonelle og sosiale aktiviteter så lenge disse arrangeres i tråd med gjeldende regelverk.

  Påmeldingsskjema finner du her.
  Dokumenter til årsmøtet finner du her.
 • Webinar om sikkerhetskultur 25. mars 2020

  Velkommen til foredrag om sikkerhetskultur i krisesituasjoner

   Vi var dessverre nødt til å utsette medlemsmøtet denne uken, men Ole André Bråten (kriseforsker og rådgiver) tilbyr nå sitt foredrag i form av et webinar. Du vil derfor kunne få med deg hans foredrag og 1 CPE-poeng ved å møte opp onsdag 25. mars kl 16:45.

   Foredraget vil holdes over Zoom. Meld deg på her!
  (NB! Maks 100 plasser).

   Vel møtt!

 • VIKTIG MELDING: Medlemsmøtet 18. mars utsettes

  Styret i ISACA Norway Chapter har besluttet å utsette det kommende medlemsmøtet som opprinnelig skulle avholdes 18. mars på Brygg i Oslo (lenke).

   

  Bakgrunnen for dette er at arrangementer som samler mange mennesker kan gi grunnlag for stor smittespredning, både på selve arrangementet og ved bruk av offentlig transport til og fra arrangementet, samt etterpå i lokalsamfunnet der deltagere returnerer hjem (Folkehelseinstituttet). Vi er kjent med at chaptere i andre land har gjort det samme, og vet at flere av våre medlemmer har restriksjoner på reise og møtedeltakelse.

   

  Neste medlemsmøte er satt til 29. april 2020. Styret vil fortløpende gjøre vurderinger på de aktivitetene som er planlagt
 • Eksamensforberedende kurs for CISM og CISA

  ISACA Norway Chapter har gleden av å annonsere at påmeldingen til våre CISM- og CISA-kurs har åpnet. Les mer om vårens og sommerens kurs her!


  CISM er en ledelsesfokusert sertifisering som fremmer internasjonale sikkerhetsrutiner og anerkjenner den enkelte som forvalter design, og har oppsyn og vurderer en virksomhetens informasjonssikkerhet. Nyere uavhengige studier rangerer CISM som en av de mest ettertraktede IT-sertifiseringer.

  For mer informasjon om CISM og påmelding, se Deltager.no.  CISA-sertifiseringen er globalt anerkjent som en omfattende sertifisering med fokus på kontroll, sikkerhet og revisjon av informasjonssystemer. Kurset omfatter fem kunnskapsdomener som også gir nødvendige basiskunnskaper knyttet f. eks til IT-drift og utvikling. 

  For mer informasjon om CISA og påmelding, se Deltager.no.
 • Nyhetsbrev 27. februar 2020

  Det er fortsatt ledige plasser på Arctic Conference 15-17. april, medlemsmøte i Oslo 18. mars og vårens CISA-kurs.
 • Nyhetsbrev 12. februar 2020

  Nyhetsbrev om CISA-kurs, Arctic Conference, medlemsmøter i Trondheim og Oslo, Sikkerhetsfestivalen og våre støttespillere. Nyhetsbrevet er det første med ISACAs oppdaterte visuelle profil - sjekk ut ISACA.org for å se endringen.
 • Nyhetsbrev 28. januar 2020

  I nyhetsbrevet informerer styret om CISA-kurs, Arctic Conference, felles medlemsmøte i Trondheim, GRC-dagen og Sikkerhetsfestivalen.
 • Nyhetsbrev 21. januar 2020

  ISACA Norway Chapter ønsker velkommen til årets første medlemsmøte i Trondheim. Vi har også gleden av å informere om at ISACA Arctic Conference allerede er 50 % fullbooket, og at det har kommet inn en ny sponsor siden sist.

  Vi benytter også anledningen til å minne om eksamensforberedende CISA-kurs og Sikkerhetsfestivalen 2020 call for papers.
 • Nyhetsbrev 9. januar 2020

  Årets første nyhetsbrev presenterer program og sponsorer for ISACA Arctic Conference 2020. I tillegg oppfordrer vi våre medlemmer til å melde inn bidrag til Sikkerhetsfestivalen 2020. 

  Som vanlig holder ISACA Norway Chapter eksamensforberedende CISA-kurs på våren - og påmeldingen er åpen!
 • Nyhetsbrev 20. desember 2019

  Årets siste nyhetsbrev påmeldingen til Arctic Conference har åpnet, eksamensforberedende CISA-kurs våren 2020 og Sikkerhetsfestivalen 2020 call for papers.
 • Nyhetsbrev 13. desember 2019

  ISACA Norway Chapter annonserer Arctic Conference 2020 - kanskje verdens nordligste sikkerhetskonferanse!
 • ISACA Norway Chapter - terminliste for 2020

  Lurer du på hva som skjer i 2020? Terminlisten gir oversikt over planlagte aktiviteter i regi av ISACA Norway Chapter for det kommende året. Listen viser også andre aktiviteter som kan være relevant for våre medlemmer.
 • Nyhetsbrev 1. november 2019

  Påmelding til ISACA Norways julemøte 27. november har åpnet! I tillegg nærmer det seg fellesmøte medlemsmøte med ISACA, DND, ISF og CSA i Bergen 6. november. Informasjon og lenker til påmelding finner du i siste nyhetsbrev.

Kommende aktiviteter


Fullførte aktiviteter