Home

Nyheter

 • Nyhetsbrev 19. april 2021

  I dette nyhetsbrevet kan du lese om det kommende felles medlemsmøtet med ISACA, ISF og CSA samt ledige stillinger hos våre støttespillere.
 • Nyhetsbrev 7. april 2021

  I dette nyhetsbrevet åpner vi påmelding til kommende virtuelle medlemsmøte. I tillegg informerer vi om spennende karrieremuligheter hos to av våre støttespillere.

  I medlemsmøtet 13. april kl. 16.30 vil Monica Verma (CISO, Helsedirektoratet) snakke om cybersikkerhet under pandemien samt hvordan man kan bygge motstandsdyktighet i organisasjonen. I tillegg skal vi se på cybersikkerhets adopsjonslivssyklus. Monica skal forklare hva dette betyr for deg som virksomhet og hvordan kan du investere i sikkerhet på en effektiv måte. Klikk her for påmelding.

  Sjekk ut stillingene hos Watchcom og DNB her.
 • Nyhetsbrev 15. mars 2021

  Årets sjette nyhetsbrev fra ISACA Norway Chapter går ut til om lag 450 mottagere. I dette nyhetsbrevet informerer styret om det kommende virtuelle medlemsmøtet og siste nytt om årets CISA-kurs.

  Felles virtuelt medlemsmøte med CSA Norway Chapter
  Dato: 24.03.21
  Tidspunkt: 14:30
  Sted: Zoom

  I forbindelse med lanseringen av Cloud Auditing Knowledge (CCAK) har vi slått oss sammen med Cloud Security Alliance (CSA) Norway Chapter for å tilby et spennende virtuelt medlemsmøte med følgende agenda:

  14:30 - 14:45: Nyheter fra CSA og informasjon om CCAK-sertifiseringen
  Angel Alonso, styremedlem i CSA Norge og gruppeleder GRC i mnemonic
  14:45 - 14:50: Q&A
  14:50 - 15:20: Presentasjon av cloud auditing
  Prince Agarwal, senior manager i EY
  15:20 - 15:25: Q&A
  15:25 - 15:55: Erfaringer fra revisjoner av SaaS-leverandører
  Hanne Wesselsen, seniorkonsulent og arkitekt i Devoteam Fornebu Consulting
  Peder Songedal, Scandinavian Chief Information Security Officer I&D hos Capgemini
  15:55 - 16:00: Q&A
 • Nyhetsbrev 25. februar 2021

  I dette nyhetsbrevet åpner vi påmeldingen til virtuelt medlemsmøte 10. mars, tipser om internasjonale arrangementer og minner om fristen for fornyelse av ditt ISACA-medlemskap. 

  I medlemsmøtet 10. mars vil Christian Andresen (seniorrådgiver i Riksrevisjonen) snakke om hvorfor revisor bør låne metoder fra etiske hackere for å tilføre revisjoner en ekstra dimensjon og for å skape økt nytteverdi for beslutningstakere. Det vil bli gitt tips og eksempler for de som lurer på hvordan dette kan gjennomføres i praksis. Resultater fra noen nylige revisjoner vil også bli omtalt.

  Vel møtt 10. mars kl. 1500 - 1545!
 • Nyhetsbrev 22. januar 2021

  I årets første nyhetsbrev åpnes påmeldingen til virtuelt medlemsmøtet 3. februar:

  18.00 - 18.15: Informasjon fra styret ved Eli Sofie Amdam, Chapter President
  • Budsjett 2021 - til informasjon
  • Arctic Conference
  18.15 - 18.45: Geir Engh-Hellesvik, CISO i Vy. Tittel: "Å bygge tillit, og levere robusthet".
  18.45 - 19.15: Martin Strand, matematiker og FFI-forsker. Tittel: "Hvis fienden kaprer dronen".
  19.15 - 19.30: Tid til spørsmål.

  I tillegg informerer styret om Arctic Conference, ISACA-prisen og sikkerhetsmåneden IT-SECPRO.
 • Nyhetsbrev 9. desember 2020

  I årets siste nyhetsbrev kan du lese styrets julehilsen og melde deg på felles medlemsmøte (virtuelt) med ISF, ISACA og CSA 16. desember.
 • ISACA Chapter Leaders Podcast - intervju med vår kasserer

  I den nyeste episoden av ISACA Chapter Leaders Podcast kan du høre fra vår dyktige kasserer Christian Bakken. Vi svært er takknemlige for innsatsen han legger ned i sitt styreverv i ISACA Norway Chapter - og glad for å ha han som styrekollega. I podcasten forteller Christian litt om seg selv og om livet i ISACA Norway Chapter. Episoden er tilgjengelig på flere plattformer (f. eks Apple Podcasts). Du kan også høre episoden ved å klikke på lenken nedenfor.

 • Nyhetsbrev 24. november 2020

  I vårt siste nyhetsbrev til medlemmene kan dere lese om at julemøtet utsettes, nye bekreftede datoer for CISA-kurs, terminliste for medlemsmøter i 2021 og endringer i ordningen for støttespillere.
 • Nyhetsbrev 2. oktober 2020

  I denne utgaven av vårt nyhetsbrev kan du blant annet lese mer om nasjonal sikkerhetsmåned, medlemsmøtet 7. oktober, Sikkerhetssymposiet 2020 og IT Security Insights 2020. Les hele nyhetsbrevet her.
  NorSIS, 2020.

  Hvert år i oktober arrangerer Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) «Nasjonal Sikkerhetsmåned», og i 2020 er ISACA Norway Chapter en av partnerne. I forbindelse med sikkerhetsmåneden tilbyr NorSIS en opplæringspakke om datasikkerhet. Den går inn på temaer som sikker pålogging, håndtering av informasjon, avsløring av svindlere og hva man bør gjøre om uhellet er ute, slik at de ansatte og virksomheten skal bli tryggere på nett.

  Opplæringspakken er gratis for virksomheter med inntil 20 ansatte og svært rimelig for alle andre. Man får åtte leksjoner som hver varer i ca fem minutter fordelt gjennom hele oktober. Leksjonene blir levert online i e-læringsportalen til NorSIS' samarbeidspartner XtraMile.

  Informasjon og påmelding: 

  https://norsis.no/nsm2020 

  NorSIS, 2020.
 • Nyhetsbrev 16. september 2020

  I dette nyhetsbrevet informerer vi om det kommende medlemsmøtet i Oslo 7. oktober, ISACA-prisen 2020, COBIT 2019 Live online kurs, Certificate of Cloud Auditing Knowledge samt noen virtuelle kurs- og konferansemuligheter som gir CPE.

  Vi ber også om hjelp fra medlemmene til å få gjennomført årets CISA-kurs. Kunne du tenke deg å være kursinstruktør for domene 4 "Information Systems Operations and Business Resilience"? Ta kontakt med oss! Dette er en gyllen mulighet for de som har vært interessert i å bli instruktør tidligere, men som ikke har villet forplikte seg til å holde et helt kurs!
 • Medlemsmøte 19. august

  Velkommen til ISACA Norway Chapter medemsmøte!

  De siste årene har man sett en trend blant eksterne trusselaktører som målrettet leter og angriper tekniske sårbarheter knyttet til identitet og tilgangstyring. Derfor har vi ikveld dedikert mye tid på tema for å dykke ned i fagområdet sammen med Espen Bago som skal gi oss en god innføring!

  Arrangementet avholdes i Matsalen på Vulkan i Oslo. Møtet vil avholdes i henhold til gjeldene retningslinjer til avstand og arrangementer. I kjent stil være mulighet til mat i forkant og nettverking i etterkant av møtet.
   
  16:00-16:45 ‒ Velkommen, registrering og servering.
  16.45-17.00 ‒ Styret informerer.
  17.00-17.45 ‒ Del 1: Introduksjon til fagområdet Identitet - oppsett og forebyggende arbeid ved Espen Bago (CISM, CRISC), Identitetsrådgiver i Identity Ultra og stiftende medlem av IDPro.org og Identibeer Oslo og København.
  17:45-18.00 ‒ Pause
  18.00-18.45 ‒ Del 2: Praktisk bruk av identitetsdata - brukervennlighet mot trygghet ved Espen Bago.
  18:45-19.00 ‒ Pause
  19.00-19.45 ‒ Bendik Mjaaland, Transcendent Group. Bendik Mjaaland deler av erfaringer fra prosjekter knyttet til IAM. Han baserer foredraget spesielt på Vipps og deres vei mot «Cloud Based Identity Governance», som innebærer automatisering av IAM-området i Microsoft Azure. Bendik har jobbet som sikkerhetskonsulent i over ti år, og er i dag sikkerhetsarkitekt og avdelingsleder i Transcendent Group.
  19:45 ‒ Diskusjoner og nettverksbygging

  Vel møtt!
 • Nyhetsbrev 4. august

  I det første nyhetsbrevet etter sommeren ønsker vi velkommen til medlemsmøte i Oslo 19. august.
 • Innkalling til årsmøte og invitasjon til sommermøte

  Det er med stor glede styret i ISACA Norway Chapter kan ønske velkommen til Generalforsamlingen 2020, og vår årlige sommeravslutning på ærverdige Christiania Theater torsdag 18. juni! Med de lettelsene som innføres rundt avholdelse av arrangementer fra 15.06 er det igjen mulig for oss å samles fysisk for kunnskapsdeling og nettverksbygging.

   ISACA Norway Chapter er opptatt av å være med på dugnaden på lik linje med resten av samfunnet, og garanterer at arrangementet vil følge alle gjeldende smittevernregler. 


  At vi nå gradvis åpner samfunnet igjen er svært viktig, og vi oppfordrer alle medlemmer til å følge regjeringens råd om å i så stor grad som mulig aktivt delta i profesjonelle og sosiale aktiviteter så lenge disse arrangeres i tråd med gjeldende regelverk.

  Påmeldingsskjema finner du her.
  Dokumenter til årsmøtet finner du her.

Kommende aktiviteter


Fullførte aktiviteter