2021

ISACA Második szerdák

2021. MÁRCIUS

Daniel Ehrenreich: Coordinated Approach Towards ICS-OT-IIoT Cyber Security

Date: 10. March 2021 (Wednesday) 17:00 CET (Budapest)

Online broadcast - the link required to join will be posted on our website and on the FB page before the event, pre-registration is not required.
The event will be held in English!

Summary:
The goal of the presentation is to introduce the participant the Industrial Control Systems (ICS) topic, differences among cyber defense of IT and ICS, specific cyber risks, cyber attack process, cyber defense, use of standards, etc.

Speaker:
Daniel Ehrenreich, BSc. is a consultant and lecturer acting at Secure Communications and Control Experts, and periodically teaches in colleges and present at industry conferences on integration of cyber defense with industrial control systems; Daniel has over 29 years’ engineering experience with ICS for: electricity, water, gas and power plants as part of his activities at Tadiran, Motorola, Siemens and Waterfall Security. Selected as the Chairman for the ICS Cybersec 2021 conference taking place on 11-2-2021 in Israel.

/

Daniel Ehrenreich: Koordinált megközelítés az ICS-OT-IIoT kiberbiztonság felé

Időpont: 2021. március 10. (szerda) 17:00
Online közvetítés - a csatlakozáshoz szükséges linket az esemény előtt a honlapunkon és a FB oldalunkon tesszük közzé. Előzetes regisztráció nem szükséges.
Az esemény angol nyelven kerül megrendezésre!

Az előadásról:

Az előadás célja bemutatni a résztvevőnek az Ipari Irányítási Rendszerek (ICS) témát, az informatika és az ICS kibervédelme közötti különbségeket, a konkrét kiberkockázatokat, a kibertámadási folyamatokat, a kibervédelmet, a szabványok használatát stb.

Az előadóról:
Daniel Ehrenreich, BSc. tanácsadó és előadó a Secure Communications and Control Experts szervezetnél,  főiskolán tanít, és előad ipari konferenciákon a kibervédelem integrációja az ipari irányítási rendszerekkel témában; Daniel több mint 29 éves mérnöki tapasztalattal rendelkezik az ICS-nél: villamosenergia-, víz-, gáz- és erőművek területekkel foglalkozott dolgozott a Tadiran, a Motorola, a Siemens és a Waterfall Security cégeknél.  Az ICS Cybersec 2021 konferencia elnöke, amit 2021.02.11-én rendeznek meg Izraelben.

Education_is_Essential_for_ICS_Cyber_Security_Preparedness.pdf

2021. FEBRUÁR


Viczián Pál: Tesztelési és elfogadási stratégia - avagy a rendszerintegráció gyötrelmei


Időpont: 2021. február 10. (szerda) 17:00

Az előadásról:
A rendszerintegráció látszólag egy informatikai  fogalom, amely azonban az üzleti, a pénzügyi, beszerzési, biztonsági területeket is mélyen érinti. 
  • Új dobozos termék bevezetése - a meglévő üzleti folyamatokhoz
  • A szállító a specifikáció szerint szállít, de a rendszer nem felel meg a vevő igényeinek
  • Elhúzódó projektek, költség és erőforrás keret túllépés
Ismerős problémák?
Az előadás megoldási lehetőségeket ad elsősorban a tesztelési és elfogadási stratégián keresztül gyakorlati vállalati rendszerintegrációs projekt esettanulmányok bemutatásával.

Az előadóról: 
Viczián Pál
programtervező matematikus
pénzügyi területen szenior projekt menedzserként több hazai és nemzetközi projekt vezetése.
minőségirányítási vezetőként országos pénzügyi infrastruktúrát érintő rendszerek bevezetésének minőségirányítása és kontrollja.
szenior tesztelőkét közreműködés több országos lottó és sportfogadási rendszer bevezetésben.   
szenior tanácsadóként közreműködés pénzintézeti digitalizációs megoldások kialakításában.   
CISA, CGEIT, ISTQB Advanced Test Manager, IRCA Lead Auditor  

2021. JANUÁR


Szakály Tamás: A hobbitok is hackelnek, ugye?

Időpont: 2021. január 13. (szerda) 17:00
Online közvetítés - a csatlakozáshoz szükséges linket az esemény előtt a honlapunkon és a FB oldalunkon tesszük közzé. Előzetes regisztráció nem szükséges.

Az előadásról:
Nem idézem fel a szörnyű viccet arról, hogy miért is olyan jó a hobbitoknak, de nekem valóban hobbim is a munkám, a hackelés mondhatni meghatározó része az életemnek. Így nem meglepő, hogy váratlan helyeken, akár számítógépekhez semmilyen szálon sem kapcsolódó könyvekben, filmekben is feltűnnek információbiztonsági analógiák - igen, még egy majdnem 70 éve megalkotott fantáziavilágban is Egy könnyed, szakmai mélységektől mentes előadás keretében egy ilyen analógiákból gyűjtött csokorral szeretnék boldog új évet kívánni a PR-AUDIT csapatának nevében.

Az előadóról:
Szakály Tamás - Vezető biztonsági szakértő PR-AUDIT Kft.
Az előadó hosszú évek óta a PR-AUDIT Kft. pentester csapatának szakmai vezetője, aki egészen korán, egy film hatására döntötte el, hogy ő bizony hacker lesz: nagy hatással volt rá a Robotzsaru jelenet, amiben Nikko egy laptoppal tette ártalmatlanná az ED-209 robotot Első tapasztalatait programok, másolásvédelmek visszafejtésével szerezte, de kíváncsi természetéből adódóan hamar megtalálta a szépséget a szakma egyéb területeiben is.