CPE pontok

A CPE önbevallós rendszerben működik, a CPE pontok bevallását és nyilvántartását segíti a www.isaca.org weblapon működő program. Az eddigi teljesítmény áttekinthető, valamint látható, hogy mit kell még teljesíteni. A CPE pontokat az egyes minősítésekhez kapcsolódóan külön kell meghatározni figyelembe véve az adott minősítés szakmai tartalmát (Certification Job Practice Area).
Az ISACA Magyarországi Egyesület a saját rendezésű eseményeken a CPE kártyarendszer segítségével a rendezvény után közvetlenül elektronikus levélben, hivatalos CPE igazolást ad ki a résztvevő tag számára. Az Egyesület által támogatott rendezvényeken az Egyesület saját standdal és képviselettel is megjelenhet, valamint biztosíthatja a CPE igazolások helyszíni kiadását a CPE kártyarendszer segítségével.
Az Egyesület által helyszíni CPE igazolással nem támogatott rendezvények esetében a tagoknak magunkkal kell vinni az isaca.org oldalról is elérhető Verification Attendance Form kinyomtatott változatát és gondoskodni annak kitöltéséről és aláírásáról, jelenlétünk tanúsításáról a rendezvény szervezőjével vagy annak előadójával.

CPE.ISACA.HU
A CPE kártyarendszerhez az Egyesület minden tag számára hozzáférést biztosít, ahol a tag a számára nyilvántartott CPE pontokat ellenőrizheti, megtekintheti, az igazolást ismét bármikor letöltheti. Az Egyesület a CPE kártyarendszerben nyilvántartott pontokat az isaca.org portálra is feltölti, valamint egy esetleges CPE audit esetén az általa kiadott pontokat igazolja.

CPE KÁRTYA
Minden új tagunk számára postán küldjük meg az ISACA tagsági kártyát, valamint a hozzáférést a CPE nyilvántartó webes informatikai rendszerhez. Ezzel a kártyás rendszerrel a Chapterek között elsőként nálunk sikerült CPE pontok gyűjtési folyamatát egyszerűsíteni: a rendezvényeken a CPE pontok regisztrációját gyorsítva, az igazolások automatikusan kiküldésre kerülnek a megadott email címre, a tagok ezzel egyidőben már elérhetik a pontjaikat a webes felületen, ahonnan a pontok alapadatai jóváhagyásra kész állapotban automatikusan feltöltésre kerülnek az ISACA.org CPE nyilvántartó rendszerébe. A CPE pontok éves lejelentése is egyszerűsödik, a tagoknak csak jóvá kell hagynia a pontokat.