Közgyűlés 2021.06.30.

TÁJÉKOZTATÁS

A 2021. június 30-án megtartott, megismételt éves közgyűlés a megjelent tagok alacsony száma miatt határozatképtelen volt.

Új közgyűlést fogunk tartani, melynek időpontjáról hivatalos kommunikációs csatornáinkon később adunk tájékoztatást.

Az új közgyűlésig az aktuális elnökség ügyvivő testületként folytatja a munkát.

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ

Tisztelt Tagtársak!

Az ISACA Magyarországi Egyesület (székhely: 2040 Budaörs, Ébner György köz 4.) az éves közgyűlését 2021. június 23-án (szerdán) 11.00-kor tartja. Új helyszín: Lurdy Konferencia-és Rendezvényközpont - 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14., 5. terem.

Amennyiben a meghirdetett időpontra nem jelenik meg a szavazásra jogosultak min. 50,1%-os részaránya, úgy a közgyűlés határozatképtelen lesz. Erre az esetre a meghirdetett Közgyűlés megismételt közgyűlési időpontja 2021. június 30-án (szerdán) 17.00 óraÚJ HELYSZÍN: Lurdy Konferencia-és Rendezvényközpont - 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14., 5. terem.
A gépjárművel érkezők számára a felszíni parkoló ingyenesen használható.

Felhívjuk szíves figyelmedet, hogy az aktuális járványhelyzet lehetőségei és előírásai szerint bonyolítjuk le a rendezvényt, betartva a rendezvény helyszínének feltételeit. Ezek a feltételek idővel változhatnak, kérjük figyeld a weboldalon megjelenő tájékoztatónkat.

Mivel az esemény zárt térben kerül megrendezésre, ahol védettek és nem védettek találkozhatnak, ezért a rendezvény ideje alatt az orrot és szájat eltakaró maszk viselése kötelező. Kérjük, hogy minimum 1,5 m biztonsági távolságot tartsunk a fertőzés kockázatának minimalizálása érdekében.

A résztvevők számára kötelező a védettségi igazolvány, amit a belépéskor be kell mutatni.

A Közgyűléssel kapcsolatos hivatalos kommunikáció helye a honlapunk, továbbá kérjük fokozottan figyeld emailjeinket és a hírleveleket. A közgyűlésen való részvételedre feltétlenül számítunk!
 
Napirend:

 1. Közgyűlési tisztségviselők (levezető elnök, jegyzőkönyvvezető, jegyzőkönyv hitelesítők) megválasztása
 2. Tájékoztató az alapszabály módosítására vonatkozó ülés tartása nélküli döntéshozatali eljárás eredményéről
 3. Az alapszabály módosítása, szavazás
 4. Elnöki beszámoló, szavazás
 5. Etikai Bizottsági beszámoló, szavazás
 6. Felügyelő Bizottsági beszámoló, szavazás
 7. 2020-as éves gazdasági beszámoló, éves beszámoló elfogadása, szavazás
 8. 2021-es tervek és költségvetés, szavazás
 9. Tisztújítás: a mandátumok lejárta miatt az Elnök, az Elnökségi tagok megválasztása

 
Alább olvasható, hogy mik a lehetséges pályázható tisztségek, illetve azokhoz milyen teljesítmény elvárások tartoznak. A pályázatnak minden esetben tartalmaznia kell a következőket:

 • rövid bemutatkozás (legfeljebb 500 karakter)
 • mely tisztségre pályázol (tisztség megnevezése)
 • miért vagy alkalmas a tisztség betöltésére (legfeljebb 500 karakter)
 • nevezz meg 2 db új eredményt, amelyet megválasztásod esetén az adott tisztség keretein belül hozzátennél az eddigiekhez (legfeljebb 500 karakter)

 
A szakmai pályázatot küldd az fb@isaca.hu email címre, amelyeket a beérkezés szerint honlapunkon publikálunk.
A 2020. évről szóló éves beszámoló elérhető a weboldalon.Minden tag megjelenésére feltétlenül számítunk!

Üdvözlettel:
Biró Gergely
elnök

 AZ ISACA BUDAPEST CHAPTERBEN BETÖLTHETŐ TISZTSÉGEK ÉS FELADATAI:
 
Elnök (President):
Az egyesület képviselete, az elnökség kétéves működésének megszervezése (koordinálja az elérendő célok megtervezését, figyelemmel kíséri és biztosítja a megvalósulásukat), az elnökségi ülések levezetése, az elnökségi döntések végrehajtásának menedzselése, éves közgyűlések előkészítése.
 
Szakmai fejlődés és támogatás munkacsoport vezetője (Director, Outreach & Professional Development):
Bemutatja és képviseli az egyesületet a releváns külső szervezetek felé (oktatási intézmények, kormányzati szervek, szakmai szervezetek), felkutatja az együttműködési lehetőségeket és koordinálja azok megvalósítását.
 

 • Az egyetemi és főiskolai kapcsolatok erősítésére vonatkozó tervet készít és menedzseli azt (diák és tanár célközönségnek egyaránt). Rendszeresen konzultál az Academic Advocate szerepet betöltő tagokkal, látogatja az egyetemeket, és tájékoztatja az ISACA tevékenységéről, támogatja és nyomon követi az ISACA által támogatott területeken folytatott oktatási tevékenységeket. Prezentációt készít az ISACA által az egyetemeknek és egyetemistáknak nyújtott lehetőségekről és támogatásról, támogatja a diák tagok számának növelését.
 • Bemutatja és képviseli az egyesületet a releváns kormányzati és törvényhozási képviseletek felé, tartja a kapcsolatot azok képviselőivel. Felkutatja az együttműködési lehetőségeket és koordinálja azok megvalósítását.
 • Tartja a kapcsolatot a releváns szakmai szervezetekkel, felkutatja és koordinálja a potenciális kutatási lehetőségeket. Koordinálja az Információbiztonsági Felmérés elkészítését, gondoskodik róla, hogy az ISACA kutatási eredményei eljussanak a tagsághoz.


 MELLÉKLETEK:

2020. ÉVI BESZÁMOLÓK:

Elnöki beszámoló 

FB beszámoló

EB beszamoló

ALAPSZABÁLYMÓDOSÍTÁS:

ISACA Alapszabály módosítása 2021_tájékoztató

Alapszabaly_modositas_Q_A_2021-05-07.pdf

ISACA_ALAPSZABÁLY_terv_2021-04-20_tisztázott

ISACA_ALAPSZABÁLY_terv_2021-04-20_korr

ISACA Magyarországi Egyesület 2020. évi beszámoló (2021. április)

Tisztelt Tagtársunk!

Szeretnénk tájékoztatni az ISACA Magyarországi Egyesület 2020. évi beszámolójához kapcsolódó kötelezettségének teljesítéséről: 

A januári elnöki köszöntőben megküldött előzetes tájékoztatás szerint 2021. március 10-re terveztük az Egyesület éves közgyűlését, azonban a tervezett időpontban érvényben volt a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet, ami nem tette lehetővé a személyes közgyűlés összehívását.

A közgyűlést ezért annak megtartható időpontjáig, határozatlan ideig elhalasztottuk. 

polgári jogi szabályozások szerint, a közgyűlés akadályoztatása esetén, veszélyhelyzet során az egyesületek ügyvezetése hozhatja meg a határidős kötelezettséghez (pl. pénzügyi beszámolóhoz) szükséges döntéseket. Ennek értelmében az Egyesület Elnöksége ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a Felügyelő Bizottság által előzetesen jóváhagyott elnöki és pénzügyi beszámolót a 2020-as évre, és jóváhagyta a pénzügyi terveket a 2021-es évre. Az Egyesület ezt követően benyújthatja a mérleget és a szervezet beszámolóját a hatóságok irányába.

A jóváhagyott beszámolók az egyesület tagjai számára elérhetőek a honlapon bejelentkezést követően az alábbi linken: 
Elnöki beszámoló
FB beszámoló

Amint lehetőségünk lesz összehívni a közgyűlést, értesíteni fogjuk a tagságot.

A közgyűlésen tájékoztatást adunk az Elnökség által elfogadott beszámolókról és tervekről, valamint a mandátumok részleges lejárta miatt tisztújítást is tartunk.

 

Reméljük, hogy hamarosan lesz alkalmunk személyesen találkozni, addig is vigyázzunk egymásra!

Üdvözlettel,

ISACA Magyarországi Egyesület Elnöksége