ISACA Második szerda

2020. április


Pflanzner Sándor: A vállalat igazgatási rendszere, a vállalat idegrendszere!


Dátum: 2020. április 8. (szerda) 17:00

Az előadás összefoglalója:

Az idegrendszerhez - amely biztosítja a szervezet összehangolt működését, képes a környezetből érkező hatások feldolgozására és a válaszreakció megszervezésére - hasonlóan a vállalat igazgatási rendszer egységbe szervezi a vállalat különböző területeiről jövő információkat és létrehoz egy egészen új szintű, mégis könnyen értelmezhető és elemezhető komplexitást, amely alapján a vezetők képesek felelős döntéseket hozni, megszervezni és kontrollálni a további működést. Hogy hogyan illeszkedik ebbe a (GRC) rendszerbe az információbiztonság, a kockázatkezelés, a GDPR vagy éppen a legújabb slágertéma a 339/2019-es Korm. rendelet a belsőellenőrzés szerepéről - erről szól Pflanzner Sándor előadása.


Az előadóról:

Pflanzner Sándor az ADAPTO módszertan és szoftver fejlesztési vezetője. 1996-tól 2001-ig a bankrendszerben dolgozott, életének ezt a részét a legnagyobb magyar brókercég, a CAIB informatikai igazgatójaként zárta le. Munkatásaival egy értékpapír forgalmazást támogató rendszer fejlesztésére szakosodott céget alapított, ahol tíz évet töltött el ügyvezetőként. 2010-től az ADAPTO szoftver fejlesztése köti le az idejét. Az ADAPTO üzletmenet folytonosságot támogató szoftverből nőtte ki magát egy Magyarországon egyedülálló vállalat igazgatási rendszerré. Módszertanát - melynek központi elemei a vállalati modell, az folyamat- és kockázatalapú gondolkodás - egyetemeken, tanácsadói és vállalati szektorban is oktatja.

2020. január


Andrási Zoltán: Kiszervezés az IT felügyelet szemével

Dátum: 2020. január 8. (szerda) 17:00
Helyszín: MNB - 1013 Budapest, Krisztina krt. 39.

Az előadásról:
Az IT kiszervezések az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a cégek, így az MNB által felügyelet intézmények körében is. Az előadás ismerteti a kiszervezéssel kapcsolatos jogszabályi és Felügyeleti elvárásokat (előzetes egyeztetés, felmérés, szerződéskötés, bejelentés, ellenőrzések).

Az előadóról:
Andrási Zoltán osztályvezető
Mérnökinformatikus diplomáját és elektronikus kereskedelmi informatikai szakmérnök diplomáját a Budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionika Karán szerezte. Szakmai pályafutását 2011-ben a MOL-Csoport Információs Szolgáltatásokért felelős osztályán IT biztonsági munkatársként kezdte, 2012-től az Erste Bank Hungary Zrt. információbiztonsági szakértője. 2015-óta a Magyar Nemzeti Bank Informatikai felügyeleti főosztály IT-felügyelője, 2016 júliusától az Informatikai vizsgálati osztály vezetője. ISO27001 Lead Auditor minősítését 2016-ban szerezte.