ISACA Magyarországi Egyesület

RÓLUNK


ISACA Magyarországi Egyesület

Az ISACA Magyarországi Egyesület a nemzetközi ISACA (Information Systems Audit and Control Association) magyarországi szakmai szervezete. Az Egyesületet 1991-ben alakítottuk, jelenleg közel 660 fő, kizárólag természetes személy tagja van (Alapszabályunk szerint nem lehetséges vállalati csak személyes tagság), akik az ipari-, a pénzügyi- és a szolgáltató vállalatok IT vezetői, üzemeltetői, biztonsági szakemberei és ellenőrei illetve a téma iránt érdeklődő szakemberek, valamint magánemberek. Non-profit szervezetként működünk, feladatainkat fizetett alkalmazott nélkül, kizárólag tagjaink önkéntes munkájával látjuk el. Egyesült Államokbeli anyaszervezetünk több mint öt évtizedes múltra tekint vissza és világszerte 460.000 tagot számlál.

 

Stratégiai misszió

Célunk a magyarországi szakemberek képzése, fejlődésének biztosítása workshopokkal, tanfolyamokkal és rendezvényekkel, hogy rajtuk keresztül még nagyobb hangsúlyt kapjanak az információs rendszerekkel kapcsolatos tevékenységek (audit, control, security, data privacy), ezekből egyre többen profitálhassanak szakmailag.

 

Operatív misszió

Annak érdekében dolgozunk, hogy tagjaink számára biztosítsuk a folyamatos szakmai fejlődést, értéket képviseljen a szervezet aktív tagjának lenni a szakmai szervezethez tartozás érzése mellett. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy növeljük az ISACA és tanúsítványainak ismertségét, jobban megértsük/megértessük az IT-irányítás, az ellenőrzés és a biztonságtudatosság előnyeit az üzleti közösségben.

 

Stratégiai célok 2022

  1. A chapter elektronikus működésének biztosítása/fejlesztése
  2. A fiatalok (Rising Professionals) felé további nyitás, az új minősítések promóciója
  3. Szakmai együttműködések folytatása (ajánlások véleményezése, szakmai szerepvállalás), megállapodások körének bővítése
  4. Fiataloknak szánt programok, kommunikáció, megjelenések, középiskolától kezdődően
  5. Szorosabb kapcsolatot ápolni a felsőoktatási intézményekkel, kiemelten NKE - Kiberbiztonsági Kutatóintézet
  6. Pénzügyi szabályozó rendszer és iparági ajánlások IT biztonság és digitalizációval kapcsolatos változásairól tájékoztató anyagok készítése, beépítése szerdai előadások tematikájába
  7. Tagság (önkéntesek) bevonása különböző felmérések kapcsán

 

Stratégiához kapcsolódó alapfeladatok 2022

  1. ISACA Global által meghatározott alapfeladatok folyamatos végrehajtása
  2. Kevésbé elterjedt / ismert certifikációk fókuszba helyezése, kiemelten a fiatalokra kihegyezve (ITCA, CSX, CET)
  3. CISA felkészítő tréning évenkénti megtartása

Alapszabály

Az ISACA Budapest Chapter 2022. évben elfogadott Alapszabálya: ISACA_ALAPSZABALY_2022.pdf