Hírek

ISACA KÖZGYŰLÉS 2024

Tisztelt Tagtársak!

 

Az ISACA Magyarországi Egyesület (székhely: 2040 Budaörs, Ébner György köz 4.) az éves közgyűlését online formában 2024. március 14-én (csütörtökön) tartja 16:45-kor, majd a megismételt közgyűlést 17:00 órakor.

Részletek >>>

ISACA MÁSODIK SZERDAI ELŐADÁS - 2024. FEBRUÁR

Szeretettel hívunk a februári Második szerdai előadásunkra!

Biró Gabriella: A kiberbűnözők már a spájzban vannak – a digitális pénzügyi visszaélések tendenciái

Időpont: 2024. február 7. (szerda) 17:00

Online közvetítés: >>> BELÉPÉS A VIRTUÁLIS MÁSODIK SZERDAI ELŐADÁSRA <<<

Az előadásról:

A nemzetközi helyzet továbbra is fokozódik, látszólag a bűnözők egy része is home office-ba ment, az online pénzügyi visszaélésekhez kapcsolódó kárértékek pedig hazai és világszinten is egyre csak emelkednek. Az előadásban kicsit mögé nézünk a statisztikáknak és megpróbáljuk megérteni az okokat, illetve a lehetséges védekezési módokat. Szó esik az 5/2023.(VI.23.) MNB ajánlásról (Fraud ajánlás) is. 

Az előadóról:
Biró Gabriella programtervező matematikusként végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, IT biztonsági tapasztalatát pedig különböző bankoknál és tanácsadó cégeknél szerezte. CISA, CISSP, CCSP, CEH és CFE minősítésekkel rendelkezik, a WITSEC (Women in IT Security) elnöke és társ-alapítója, az (ISC)2 Hungary Chapter elnökségi tagja, az ISACA SheLeadsTech program nagykövete.

DevFest Budapest powered by EPAM

The #DevFestBudapest conference, powered by EPAM, is scheduled for next Tuesday, November 28th, at EPAM Systems Budapest.

Join us to explore cutting-edge technologies, including AI, Cloud, and Cloud Native, with insights from speakers representing Google, Microsoft, Amazon Web Services (AWS), EPAM Systems, Deutsche Telekom IT Solutions HU, and many others.

Date: 28 November 2023

Avenue: EPAM Head Office

Program >>>

WHITE HAT-VISZ ÜZLETI REGGELI ÉS KIBERBIZTONSÁGI SZAKMAI FÓRUM

A Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége a WHITE HAT-tel összefogva Üzleti reggelit szervez, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Időpont: 2023. november 28. (kedd), 08:30 - 12:00

Helyszín: Anantara New York Palace Budapest Hotel

Program >>>

VISZ, VÉDŐHÁLÓ KONFERENCIA 2023

A Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége Védőháló címmel konferenciát szervez, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Időpont: 2023. november 23. (kedd), 10:00 - 17:00

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem

Program >>>

EIVOK-40. INFORMÁCIÓBIZTONSÁGI SZAKMAI FÓRUM

A HTE Információbiztonsági Szakosztálya – EIVOK vezetősége tisztelettel hív mindenkit az EIVOK 40. szakmai fórumára.


Időpont: 2023. november 22.
Helyszín: hibrid formában (a ZOOM linket az előadás előtt küldjük a regisztráció alapján), Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Oktatási Épület 1083 Budapest, Üllői út 82.  O-212-213, MULTITEREM 

Részletes program és regisztráció >>>

ICT GLOBAL FUTURE IT 2023 - AZ IT ÚJ RUHÁJA KONFERENCIA

Az ICT Global Future IT 2023 – Az IT új ruhája címmel konferenciát szervez, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Időpont: 2023. november 21. (kedd), 9:00 - 17:30

Helyszín: Radisson Blu Beke Hotel, Budapest

Program >>>

HÉTPECSÉT EGYESÜLET ESEMÉNYEI

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület meghívja Önt, a 2023 november 15-én tartandó, "Információvédelem menedzselése CVIII. Szakmai Fórum" rendezvényére.

Közvetlenül utána pedig DPO Klubot tart az Egyesület 13:30 órai kezdettel

Időpont: 2023. november 15.

Helyszín: Lurdy Konferencia-és Rendezvényközpont (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)

Részletes program >>>

ITBUSINESS INDUSTRY & TECHNOLOGY 2023

A robotok műszakja a negyedik. Akkor veszi a kezdetét, amikor eljön az ideje, és mintha soha nem érne véget. Minden mozdulat, amit a robotok tesznek, tökéletes, pontosan olyan hibátlan milliomodszor is, mint első alkalommal – mindig pontosan olyan, amilyennek az ember megtervezte. 

Közös térben, közös feladatokon dolgoznak együtt ma már a robotok és a három műszakra elosztott emberek azokban az üzemekben, logisztikai központokban, amelyek a jövőt vetítik a jelenbe.  

A különös jövő előképe azonban kérdések sorát veti fel. Milyen szoftveres és hardveres háttér kell ahhoz, hogy a robotizálás, az automatizálás sikeres lehessen? Milyen kihívásokat támaszt a szükséges adatok gyűjtése és feldolgozása? Miként lehet gondoskodni az IT- és az OT-rendszerek kiberbiztonságáról? Milyen hatással van az automatizálás a dolgozókra, hogyan készüljön a vezetés az új korszak új kihívásaira? 

Az ITBUSINESS INDUSTRY & TECHNOLOGY 2023 konferencia négy szekciójában egyebek között e kérdésekre keresik a válaszokat szakértő előadókkal és a kerekasztal-beszélgetések során.

Időpont: 2023. november 14.

Helyszín: D50 Rendezvényközpont, 1071 Budapest, Damjanich u. 50.

Részletes program és regisztráció >>>

IDC Summit 2023

Az IDC Magyarország története során először, egy kétnapos konferencia keretein belül látjuk vendégül a szakma jeles képviselőit.

Időpont: 2023. november 9-10.

Helyszín: Grand Hotel Esztergom, 2500 Esztergom, Táncsics Mihály u. 6.

Részletes program és regisztráció >>>

HTE INFOKOM 2023

25. alkalommal kerül megrendezésre a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület szervezésében HTE Infokom 2023. A rendezvény széleskörűen foglalkozik az infokommunikáció (távközlés, informatika és média) aktuális műszaki, piaci és szabályozási kérdéseivel.

A konferencia célja, hogy lehetőséget teremtsen az infokommunikációs piac változásainak megismerésére, a legújabb műszaki megoldások, hálózat-, szolgáltatás- és alkalmazásfejlesztési elképzelések közzétételére, a tapasztalatok kicserélésére, az együttműködés elmélyítésére, a személyes és közvetlen kapcsolatok kialakítására.

Időpont: 2023. november 7-8.

Helyszín: FOUR POINTS BY SHERATON KECSKEMÉT HOTEL & KONFERENCIAKÖZPONT, 6000 Kecskemét, Izsáki út 6.

Részletes program és regisztráció >>>

ISACA MÁSODIK SZERDAI ELŐADÁS - 2023. NOVEMBER

Szeretettel hívunk a novemberi Második szerdai előadásunkra!

Farkas Imre: Felhőbiztonság Reloaded: Visszatérő kihívások és aktuális trendek a felhőbiztonságban

Időpont: 2023. november 8. (szerda) 17:00

Online közvetítés: >>> BELÉPÉS A VIRTUÁLIS MÁSODIK SZERDAI ELŐADÁSRA <<<

Az előadásról:

Az előadásban megvizsgáljuk a felhőalapú infrastruktúrák biztonságának folyamatosan visszatérő menedzsment és kontrollkihívásait, valamint áttekintjük a legújabb trendeket és megoldásokat. Megfejtjük mi van a legújabb buzzword-ök mögött, mint például az CASB, SASE, CNAPP vagy CSPM – és hogy hogyan érdemes ezeket az újításokat integrálni a jelenlegi biztonsági stratégiákba. 

Az előadóról:
Farkas Imre 2000 óta foglalkozik informatikával és információbiztonsággal, rendelkezik adatvédelmi, informatikai irányítási, kockázatkezelési, üzemeltetési, fejlesztési és üzletfolytonosság szervezési tapasztalatokkal. Többéves nemzetközi vezetői, projektvezetői, tanácsadói és auditori tapasztalattal rendelkezik. Tanácsadóként részt vett és vezetett komplex projekteket Európa-szerte és a Közel-Keleten is. 2016-ban senior tanácsadóként csatlakozott a FORTIX csapatához, jelenleg a cég ügyvezető partnere. Közgazdász diplomával, illetve CCSK, MCSE, CISSP, CISA, CRISC, CGEIT és ISO27001 auditori minősítésekkel rendelkezik.

INFORMÁCIÓBIZTONSÁG AKTUÁLIS KIHÍVÁSA – EIVOK-39 TUDOMÁNYOS - SZAKMAI KONFERENCIA

A HTE Információbiztonsági Szakosztály – EIVOK, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Neumann János Számítógéptudományi Társaság információbiztonság témakörben tudományos-szakmai konferenciát szervez, amely része az Európai Unió Kiberbiztonsági Ügynöksége (ENISA) által kezdeményezett, évente megrendezésre kerülő Európai Kiberbiztonsági Hónap (ECSM) elnevezésű kampány keretében a hazai kiberhónapnak.

Időpont: 2023. október 25.

Helyszín: Hibrid formában, Pécsi Tudományegyetem - Műszaki és Informatikai Kar (7624 Pécs, Boszorkány út 2.), A010 előadó

Részletes program és regisztráció >>>

WITSEC SZAKMAI NAP 2023

A WITSEC (Women in IT Security) 2023. október 18-án ismét megrendezi a WITSEC szakmai napot, melyre minden érdeklődőt, diákot (középiskolást, főiskolást, egyetemistát), szimpatizánst, bizonytalant és kíváncsi szakmabelit szeretettel várnak.
A szervezők közérthető szakmai előadásokkal és WITSEC bemutatkozással készülnek. A szakmai nap nyelve MAGYAR.

Időpont: 2023. október 18.

Helyszín: Magyar Telekom székházban (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.)

Részletes program és regisztráció >>>


CIO.HU 2023

Modern vállalatirányítás és munkavégzés az IT vezetők napirendjén címmel konferenciát szervez a Computerworld.

A rendezvényen technológiai cégekkel és tanácsadó partnerekkel, valamint piacelemzőkkel előadásokon, panelbeszélgetéseken és esettanulmányokon keresztül mutatják be az informatikai és az üzleti vezetőknek, hogy a hazai piacon elérhető megoldásokkal, a bevezetésüket és eredményes használatukat segítő jó gyakorlat alkalmazásával hogyan válaszolhatnak a gyorsan változó üzleti környezet kihívásaira, hibrid és többfelhős digitális átalakulásuk felgyorsításával miként tehetik vállalatukat jövőbiztossá.

Időpont: 2023. október 12-13.

Helyszín: Grand Hotel Esztergom

Részletes program >>>


ISACA COMMUNITY DAY 2023


Örömmel értesítünk, hogy az ISACA CommunITy Day 2023 keretében meghirdetett adománygyűjtésünk sikeresen lezárult. Az Egyesület tagjainak adományaiból befolyt összeg kiegészítésre került az ISACA Elnökségének jóvoltából, az így összegyűjt adományból jelképesen támogattuk az idén örökbefogadott pápaszemes pingvint. Kós Tamás, az ISACA Budapest Chapter tagja az idei CommunITy Day alkalmából meglátogatta a Budapesti Állatkertben Boborjánt. 


ITBN CONF-EXPO 2023

Az ITBN CONF-EXPO egy 2004-ben született szakmai összefogás, amely képviseli és felvonultatja az informatikai és információvédelemért tenni akaró szervezeteket, gyártókat, disztribútorokat, valamint az őket képviselő tanácsadó és integrátor szolgáltatókat.


Az egész világ AI-lázban ég, így idén az ITBN-en is a gépi tanulásé és a neurális hálózatoké lesz a főszerep, méghozzá a témát valóban mélységeiben ismerő szakértők közreműködésével. Ne hagyd ki az év kiberbiztonsági eseményét!

Időpont: 2023. október 11-12.

Helyszín: Groupama Aréna, Budapest

Részletes program és jelentkezés >>>


20. HACKTIVITY NOW+NEXT IT BIZTONSÁGI FESZTIVÁL

A 20. évfordulóját ünneplő HACKTIVITY, a régió legnagyobb kiberbiztonsági konferenciája 2023. október 
5-6-án újra várja látogatóit a budapesti MoM Kulturális Központban. 


2023-ban huszadik alkalommal rendezik meg Magyarország legjelentősebb professzionális 
kiberbiztonsági eseményét, a HACKTIVITY-t, amely hagyományosan az információbiztonsági szakma 
hivatalos és alternatív képviselőit hozza össze a terület iránt érdeklődőkkel, kötetlen, de mégis 
ismeretterjesztő és sokszor mélyen technikai formában.

Időpont: 2023. október 5-6.

Helyszín: MOMKult, Budapest

Részletes program és jelentkezés >>>

ISACA tagok 10% kedvezménnyel tudnak regisztrálni, kérd kuponkódunkat!

ELSŐ MAGYAR NYELVŰ CISM VIZSGAFELKÉSZÍTŐ TANFOLYAM - 2023 NOVEMBER

Az ISACA Budapest Chapter 2023. november 14-17. között hivatalos ISACA CISM vizsgafelkészítő tanfolyamot szervez.  A 4 napos, intenzív tanfolyamot Krasznay Csaba akkreditált tréner vezeti magyar nyelven.

TOVÁBB A RÉSZLETEKRE >>>

ISACA COMMUNITY DAY 2023 - ADOMÁNYGYŰJTÉS

Az ISACA Magyarországi Egyesület az ISACA CommunITy Day 2023 keretében adománygyűjtést szervez.  Az adománygyűjtés célja az Alapítvány a Budapesti Állatkertért munkájának támogatása. Az Egyesület tagjai tetszőleges mértékű adományt nyújthatnak az Egyesület részére. A befolyt összeget az Egyesület Elnöksége 50 000 forinttal kiegészíti és egy állat jelképes örökbefogadására fordítja. A 2.000 Ft-os, 5.000 Ft-os, vagy 10.000 Ft-os adományokat az ISACA Magyarországi Egyesület bankszámlájára 2023. október 6-ig várjuk: 16200010-10039760 Magnet Magyar Közösségi BankKérjük a közleményben feltüntetni a "támogatás" szót.


INTERJÚ AZ ISACA ÚJ ELNÖKÉVEL

Ismerd meg az ISACA új elnökét, Erik Pruschot! Erik széleskörű vezérigazgatói és igazgatótanácsi tapasztalattal rendelkezik nagy #tech vállalatoknál. 

„Az ISACA egy folyamatosan tanuló közösség. Akár új technológiák integrálásának megtanulásáról, akár az új biztonsági fenyegetések leküzdéséről vagy egy minősítő vizsga sikeres teljesítéséről van szó, a tudás iránti vágyunk folyamatos.

Az első 50 munkanapomon az ISACA vezérigazgatójaként hasonló megközelítést igyekeztem alkalmazni. Időmet tanulással, hallgatással és felkészüléssel töltöttem, és továbbra is ezt fogom tenni, hogy mélyebben megértsem, hogyan dolgozhatok a legjobban mindannyiótokkal, hogy ezt a büszke szervezetet a lehető legjobbá tegyük.

Íme néhány kezdeti gondolatom: A tagok a mi univerzumunk magja, és prioritásainknak vissza kell kötniük ahhoz, hogy aktuális és jövőbeni tagjaink, valamint tanúsítványaink birtokosainak mire van szükségük tőlünk. Minden karrierállomásodon értékes partnerként kívánunk megjelenni - a képzéseinktől kezdve, a képességeidet és tudásodat hitelesítő minősítésekig, az ISACA-val elérhető helyi és globális hálózatig, minden lépésben ott szeretnénk lenni, hogy segítsük karrieredet és szervezeted sikeres működését.

Világszerte ismertek vagyunk iparágvezető minősítéseinkről, a CMMI teljesítménymodellről, a COBIT irányítási keretrendszerről és sok másról. Ez kiváló alap a további építkezéshez.

De mindezeken túl sokkal inkább az a legnagyobb erősségünk, hogy globális hálózatunkban milyen emberek vesznek részt. Lenyűgöz az ISACA tagság közötti elképesztő kapcsolódás és a közösség. Ez gyorsan nyilvánvalóvá vált, amikor annyi tag vette fel velem a kapcsolatot LinkedInen és üdvözölt a szervezetnél, és több ISACA ‘chapter’ is különféle lehetőségekkel keresett meg az együttműködés érdekében. Különleges, amikor egy csoport tagjai ennyire lelkesek és elkötelezettek. Korábban több más szervezetet is vezettem, de az ISACA közösség szenvedélye egyértelműen kiemelkedő.

Ugyancsak lendületet ad az az idő, amit az ISACA alkalmazottainak megismerésével töltöttem, láttam a tapasztalatot és az új ötletek iránti nyitottság kiváló kombinációját. Elmondhatom, hogy alkalmazottaink mélyen elkötelezettek tagjaink támogatása iránt.

Sok közös feladatunk van. Az új technológiák elfogadásának üteme példa nélküli, különösen a mesterséges intelligencia robbanásszerűen megjelenése gyorsabban válik mindennapivá, mint bármelyik általam korábban látott technológia. Az MI megváltoztatja a szervezetek működését, és rajtunk áll, hogy megosszuk ezt szakértelmet, amire tagjaink és ügyfeleinknek szükségük van a dinamikusan változó új környezetben való sikeres tájékozódáshoz.

Az ISACA-ra még sok szép nap vár. Nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak közösségünkkel, tagjainkkal, vállalati partnereinkkel, alkalmazottainkkal és igazgatótanácsunkkal, hogy közösségünk a leghatékonyabb legyen a jövőben.”

Eredeti cikk az ISACA.org-on >>>

CISM VIZSGAFELKÉSZÍTŐ TANFOLYAM 2023

Az ISACA Budapest Chapter 2023. szeptember 5-8. között hivatalos ISACA CISM vizsgafelkészítő tanfolyamot szervez.  A 4 napos, intenzív tanfolyamot Krasznay Csaba akkreditált tréner vezeti.

TOVÁBB A RÉSZLETEKRE >>>

ICT GLOBAL TECH LEADERS - MODELLVÁLTÁS KONFERENCIA

Az ICT Global ICT Global Tech Leaders – Modellváltás címmel konferenciát rendez, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Időpont: 2023. szeptember 26. (kedd), 9:00 - 17:30

Helyszín: Radisson Blu Beke Hotel, Budapest

Program

08:30 - 09:00 Érkezés, regisztráció

09:00-10:00 Szakmapolitikai Blokk
09:00-09:20 Kormányzati adatok a felhőben – Utópia vagy megvalósítható jövőkép?
Keynote előadás: Vágujhelyi Ferenc – MÁK és a NAV adatvagyonának optimalizálásáért felelős kormánybiztos
09:20-10:00 Modellváltás a technológiában, modellváltás a gondolkodásban? – Utolérheti-e az állami szolgáltatások fejlődése a piac diktálta sebességet? Hogyan segíthet ebben a MI?
Szakmapolitikai kerekasztal: Dr. Pap Sándor-NHIT, Dr Sántha György–Magyary Zoltán Egyesület, Dr. Spaller Endre–KIFÜ, Vágujhelyi Ferenc–MÁK és a NAV adatvagyonának optimalizálásáért felelős kormánybiztos, Vetési Iván–NISZ, további résztvevők felkérés alatt

10:00-11:15 Felhő Blokk:
Jött a felhő és felszálltunk rá, vagy mégsem? – Felhő, adatközpont és infrastruktúra
10:00-10:30 Kerekasztal-beszélgetés:
A felhő alapú megoldások és az üzleti versenyképesség – Hogyan járulnak hozzá a felhőalapú szolgáltatások a vállalkozások versenyképességéhez és agilitásához?
Résztvevők: Berki Gergő–TOPdesk, Bódi Gábor-Magyar Telekom, Pocsai Zsolt-OTP Bank, Somogyi Imre–EXIM Hungary, Svébis András-MOL Group
10:30-10:45 NEXON előadás:
Előadó: Hopka László-NEXON
10:45-11:00 A publikus felhő biztonsága
Előadó: Oláh István-HTE-EIVOK
11:00-11:15 Szakmai előadás:
Előadó: felkérés alatt

11:15-11:45 KÁVÉSZÜNET

11:45-13:00 HR Blokk:
Emberarcú automatizáció – HR-technológia a hatékonyabb emberi erőforrás felhasználásáért
11:45-12:15 Kerekasztal-beszélgetés:
Az emberi erőforrás szerepe a digitális átállásban:
Résztvevők: Dr. Charaf Hassan-BME VIK, Purkald Krisztina-HRKOPO, további résztvevők felkérés alatt
12:15-12:30 Szakmai előadás:
Előadó: felkérés alatt
12:30-12:45 Szakmai előadás:
Előadó: felkérés alatt
12:45-13:00 Szakmai előadás:
Előadó: felkérés alatt

13:00-14:00 EBÉDSZÜNET

14:00-15:15 Biztonság Blokk:
Állj, vagy lő a hackerem – SOC, NOC vagy SIEM? Mivel védjük a vállalatok adatvagyonát?
14:00-14:30 Kerekasztal-beszélgetés:
Biztonság a digitalizált világban – Kihívások és megoldások:
Résztvevők: Csinos Tamás–Clico, Sándor Barnabás–MOL Group, Schneck Zsolt–MasterIT, (további résztvevők felkérés alatt)
14:30-14:45 Thales előadás:
Előadó: Hirsch Gábor – Thales
14:45-15:00 Pro-M Zrt. előadás:
Előadó: Vereckei Béla-Pro-M Zrt.
15:00-15:15 Szakmai előadás:
Előadó: felkérés alatt

15:15-16:30 Adatvagyon Blokk:
Az algoritmusok eledele az adat 
15:15-15:45 Kerekasztal-beszélgetés:
Az adatvagyon értéke és kezelése a digitális korban:
Részvevők: Biró Gabriella-MNB, további résztvevők felkérés alatt
15:45-16:00 HRP előadás:
Előadók: Kurucz Tamás és Horváth Richárd-HRP
16:00-16:15 Szakmai előadás:
Előadó: felkérés alatt
16:15-16:30 Szakmai előadás:
Előadó: felkérés alatt

16:30-17:30 Konferencia zárás, Networking

ITBUSINESS INSIDE 2023 KONFERENCIA

Az ITBUSINESS INSIDE 2023 - A jövő megbízhatatlan címmel konferenciát rendez, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Időpont: 2023. szeptember 5. (kedd), 9:00 - 17:30

Helyszín: D50 Rendezvényközpont, 1071 Budapest, Damjanich u. 50.

Az üzlet alapja, mondják, a bizalom. A biztonság alapja, mondják mások, a bizalmatlanság. Egy olyan jövő felé haladunk, amelyben megbízhatatlanok működnek együtt: a lankadatlan éberség és készenlét kora közeleg, amelyben a mérhetetlen integráltságot mérhetővé, láthatóvá tesszük. Bemondásra nem hiszünk el semmit, ellenőrzött adatokra támaszkodunk.

Az ITBUSINESS INSIDE 2023 konferencián arra keressük a választ, hogy milyen technológiai és emberi módszerekkel tartható fenn a zökkenőmentes együttműködés és a saját biztonságunk is, milyen üzleti és informatikai eszközök állnak a rendelkezésünkre a többiek, a mások, vagyis a partnerek, munkatársak, vevők ellenőrzésére, a kockázatok felmérésére és a támadások hatástalanítására.

Program

09:00–09:05 Megnyitó


Helyünk a világban
A szekció házigazdája és a kerekasztal-beszélgetés moderátora:  Tálas Péter, NKE Stratégiai Védelmi Kutatóintézet
09:05–09:15 Geopolitikai változások és azok hatása a régióra
Előadó: Tálas Péter, NKE Stratégiai Védelmi Kutatóintézet
09:15–09:35 Előadás 1.
09:35–09:50 Előadás 2.
09:50–10:05 Neuron előadása
Előadó: Székely István, Neuron
10:05–10:35 Kerekasztal-beszélgetés 1.
Résztvevők: Jobbágy László, Szerencsejáték Zrt; Kárai Anita, HumanField; Dr. Pap Sándor, NHIT; további résztvevők felkérés alatt


10:35–10:55 Kávészünet


Mesterséges intelligencia és a jövő informatikája
A szekció házigazdája és a kerekasztal-beszélgetés moderátora: Szertics Gergely, PHI Institute
10:55–11:05 GenAI: mi van, amikor a létrehozás költsége közelít a nullához?
Előadó: Szertics Gergely, PHI Institute
11:05–11:20 Workflow = low code? Folyamatmodellező szoftverek üzleti lehetőségei
Előadó: Szederkényi Zsolt, xFLOWer
11:20–11:30 Flowmon előadása
Előadó: Ványa László, Progress
11:30–11:45 Inter-Computer-Informatika előadása
Előadó: Inter-Computer-Informatika képviselője
11:45–12:00 Trans-Europe, Szoftver.hu előadása
Előadó: Olejnyik, Attila, Trans-Europe, Szoftver.hu
12:00–12:30 Kerekasztal-beszélgetés 2.
Résztvevők: Schin Lotár, OTP Bank; Sebestyén Péter, Fujitsu; Dr. Spaller Endre, KIFÜ; Vetési Iván, NISZ Zrt.; további résztvevők felkérés alatt


12:30–13:30 Ebédszünet


Energetika és fenntarthatóság
A szekció házigazdája és a kerekasztal-beszélgetés moderátora: Felsmann Balázs, Magyar Energiakereskedők Szövetsége
13:30–13:40 Felvezető előadás: Informatikai kihívások az energiarendszerek átalakításában
Előadó: Felsmann Balázs, Magyar Energiakereskedők Szövetsége
13:40–13:55 A napenergia felhasználásának kihívásai: egy intelligens megoldás a csúcsidőszakokra
Előadó: Nagy Norbert, MADIS Consulting 
13:55–14:10 Az energiatárolás jelene és jövője
Előadó: Ecsedi Péter, Power Charge International Zrt.
14:10–14:25 Előadás 9.
14:25–14:55 Kerekasztal-beszélgetés 3.
Résztvevők: Gál István, Mavir; Dr. Solymár Károly Balázs, Energiaügyi Minisztérium; további résztvevők felkérés alatt


14:55–15:15 Kávészünet


Információbiztonság
A szekció házigazdája és a kerekasztal-beszélgetés moderátora: Bányász Péter, NKE Kiberbiztonsági Kutatóintézet
15:15–15:25 Felvezető előadás: MI baj lehet?
Előadó: Bányász Péter, NKE
15:25–15:40 Stabilba’ vagy, bástya? Felhőbiztonsági alapozó percek Csinos Tamástól.
Előadó: Csinos Tamás, Clico Hungary
15:40–15:55 Előadás 11.
15:55–16:10 Egységben a biztonság: milyen változásokat hoz a közös EU-s szabályozás?
Előadó: Nagy Gergely, AAM
16:10–16:40 Kerekasztal-beszélgetés 4.
Résztvevők: Bánszki Zsolt, NISZ Zrt.; Barna Tamás, Trend Micro; Csinos Tamás, Clico Hungary; Majtényi Márta, Norsk Hydro; további résztvevők felkérés alatt
16:40–17:30 Networking

STATE OF VULNERABILITY DISCLOSURE: MARKET INSIGHTS AND TRENDS BY HACKRATE

ISACA partner Hackrate is conducting a survey on the Vulnerability Disclosure Policy (VDP) market and would like to invite you to participate. The aim of our survey is to gain a comprehensive overview of the companies' VDP readiness in Europe. Your insights and organizational practices about vulnerability management are valuable to us, and we would appreciate your input.

The online survey is anonymous and will only take 5 minutes of your time. As a token of our appreciation, you can download a free copy of our VDP market report published here in July.

Start the survey now: https://form.typeform.com/to/VXrBGAf4

 

Thank you for your time and participation.

1 CPE pont szerezhető a kérdőív kitöltésével, a kérdőív záró képernyőjének mentésével igazolhatjátok a kitöltést, ezt küldjétek meg nekünk a web@isaca.hu címre.

ICT GLOBAL SUMMER IT - CYBER CHEF FŐZŐVERSENY

Az ICT Global főzőversenyt rendez ICT Global Summer IT – Cyber Chef címmel, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Időpont: 2023. június 30. (péntek), 8:00 - 14:45

Helyszín: Pál-völgyi-barlang

Program

08:00-09:00 A csapatok érkezése a helyszínre
09:00 KAPUNYITÁS
09:30-12:00 VÁLLALATI EGÉSZSÉG BLOKK
AZ ESEMÉNY KIEMELT VÁLLALATI EGÉSZSÉGSTRATÉGIAI PARTNERE A MINDiet!
A blokk moderátok: Kasek Roland CMC, Director of R&D-MINDiet
09:30-11:15 Rendszerelmélet és szemlélet az egészségvédő táplálkozásban - Előadó: Dr. Tkacsik Márta - tulajdonos, Patikakert
Innováció reggelire (vagy ebédre!) - Előadó: Szabó Károly - tulajdonos, Living Foods
Fényvédelem kívülről és belülről - Előadó: Dr. Trencsényi Beáta Johanna - orvos, MINDiet
Stressz-kezelgetés helyett. Egészséghelyreállítás és egészségmegőrzés a gyakorlatban - Előadó: Bogdányi Réka - pszichológus, tanácsadó, MINDiet
Foglalkoztatás-egészségügy az egészségstratégiától a megvalósításig - Előadó: Dr. Kassai Ákos - tulajdonos, IQB Medical
Magatartásorvoslás a megtartásért. Egészség és teljesítmény együtt a szervezeti egyensúlyért - Előadó: Kasek Roland CMC - Director of R&D, MINDiet
10:00-12:00 Bőrregenerációs és fényvédelmi tanácsadás - 
Harangvölgyi Institute
11:15-12:00 Bizonyítékokon alapuló módszerek és megoldások az egészség szolgálatában - kerekasztal-beszélgetés
Résztvevők: Bogdányi Réka-MINDiet, Dr Kassai Ákos-IQB Medical, Szabó Károly-Living Foods, Dr. Tkacsik Márta-Patikakert, Dr. Trencsényi Beáta Johanna-MINDiet, Kasek Roland CMC-MINDiet
12:00 EBÉD - Az elkészült bográcsok kóstolása, zsűrizése
12:00-17:00
Baltadobálás - Csapatversenyek
Hololens kiterjesztett valóság - Próbáld ki a virtuális valóság élményét
Mavic Air drón pálya - Kipróbálhatod hogyan boldogulsz egy drónnal az akadálypályán
XBOX - A legújabb XBOX élmények
Premirum - Prémium rum kóstoló
Szekszárdi és Tokaji Borkostóló - Bodri borbirtok és Harsányi pincészet borainak kínálata
Sör válogatások - Csíki sörválogatások és cseh kézműves sörök (alkoholmentes sörök is)
13:00-14:00 HR BLOKK
13:00-14:00
"Megöl a stressz" - avagy stressz a munkahelyen
Tudatos életmód - avagy az egyensúly megteremtése. Álom vagy valóság?
Mi az, hogy mindfulness?
90 000 óra - 3750 nap - 10,5 év - Mi ez?
Előadó: Vad Ágnes-Coach
14:00-15:00 IT SZAKMAI BLOKK
14:00-14:45
A túlterheléses támadásoktól a mesterséges intelligenciáig - kerekasztal-beszélgetés
Részvevők: Bódis Péter-SMP Solutions Hortobágyi Ágoston-DOQdrive, Keleti Arthur-ITBN, Szalay Dániel-Média1, további résztvevők felkérés alatt

ESIGN Day 2023

A SZTAKI, a MELASZ, az ISZT közösen Elektronikus aláírás napja rendezvényt tart, hibrid formában.

Időpont: 2023. június 30. (péntek), 9:00 - 17:00

Helyszín: hibrid

Program

9:00 9:10 dr. Kósa Ferenc, MELASZ, Köszöntő
9:10 9:20 Ormos Pál, SZTAKI, Köszöntő
9:20 9:30 Dravecz Tibor, ISZT, Köszöntő
9:30 10:00 Pándi Boglárka, NISZ, E-közigazgatási fejlesztések gyakorlati tapasztalatai, jövőbeni fejlesztési irányok; Az előadás keretében a NISZ Zrt. által nyújtott elektronikus (személy)azonosítási, hitelesítési, elektronikus kézbesítési és ügyintézési megoldásokat ill. azok gyakorlati tapasztalatait fogjuk bemutatni, valamint a folyamatban lévő fejlesztéseket.
10:00 10:30 Szegfű László Péter, MNB, Elektronikus írásbeliség a pénzügyi szolgáltatók részéről
10:30 11:00 Király Anna, SZTFH, Bizalmi szolgáltatások a Kibertan.tv. tükrében
11:00 11:15 szünet
11:15 11:35 dr. Kósa Ferenc, MELASZ, Az elektronikus ügyintézés pillérei; Az elektronikus ügyintézés három szükséges alapfeltételéről (azonosítás, hitelesítés, kézbesítés) gyakorlati szemmel
11:35 11:55 Szabó Áron, MELASZ, Amit jelenleg tudunk az eIDAS szerinti wallet-ről...
11:55 12:15 dr. Csiky András, Jambrik Ügyvédi Iroda, NIS2
12:15 12:35 Szabó Tamás, Id&Trust Kft. (GoodID), Az elektronikus aláírás evolúciója Magyarországon, avagy az SSCD-től az EUDI Wallet-ig
12:35 12:55 Paulik Tamás, Microsec, A bizalmi szolgáltató lehetőségei azonosításkor
12:55 13:45 ebédszünet
13:45 14:05 Varga Viktor, Microsec, Attribútum tanúsítványok - Elmélet és gyakorlat; Az előadás során bemutatásra kerül, hogy áll a szabványosítás helyzete az attribútum területén, valamint az, hogy hogyan néz ki az attribútum tanúsítvány használata gyakorlatban.
14:05 14:25 Rózsahegyi Zsolt, (i4p), Trident HSM, MPC a HSM-ben
14:25 14:45 Dr. Dósa Imre, MBH, Elektronikus írásbeliség banki szemmel
14:45 15:05 ifj. Lengyel Tibor, ePost, Elektronikus kézbesítés hitelesen
15:05 15:15 Jámbor Péter, Netlock, Legfrissebb kutatási trendek vs. gyakorlat
15:15 15:35 szünet
15:35 15:55 Isó Márton, Microsec, V2X PKI - üzenethitelesítés az intelligens közlekedésben
15:55 16:15 Kővári Ferenc, MELASZ, Hogy néz ki az e-aláírás? (avagy: tévhitek a látható aláírással kapcsolatban)
16:15 16:30 Dr. Bánhidi Sándorné felnőttképzési szakmai vezető és dr. Erdősi Péter Máté Elektronikus Ügyintézés Műhely vezető, ISZE/EÜM, "Elektronikus ügyintézés az ISZE felnőttképzési tevékenységében és az MTA Alumni program eredményei a középiskolákban"
16:30 17:00 Bencze Zoltán, MELASZ-SZTAKI-Integrity, Kvízjáték kérdései; A kvízjáték összegzése és eredményhirdetése 

MEGHÍVÓ ONLINE HTE ELŐADÁSRA

A HTE Vételtechnikai és a Kábeltelevíziós Szakosztály, 

a HTE Médiaklub,

az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar,

az Óbudai Egyetem AI -  Biztonsági  - Blockchain - Drón Tudáshálója,

a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Számítástechnikai Szakosztálya, 

a European Organisation for Quality MNB Informatikai Szakbizottsága,

az Itbusiness Publishing Kft.,

az (ISC)2 Hungary Chapter, és

az ISACA Budapest Chapter

 

 meghívja az érdeklődőket az alábbi érdekes és aktuális előadásra

"Mesterséges intelligencia segítheti a depresszió szűrését"

Időpont: 2023. június 21. (szerda), 16:00-18:00

Helyszín: Zoom online előadás

Előadó: dr.Kiss Gábor

Házigazda: Balla Éva

Az előadás a https://www.youtube.com/c/HTEinfo címen, a Videók fülön, élőben is követhető lesz, itt régi előadásainkat is megnézhetik. Akinek van a fenti tárgykörben problémája, kapcsolódjon Zoom-on. A résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a konferenciabeszélgetésről készült felvételt a YouTube-on megjelentessük. Tanácsadás a felkészüléshez, reklámszűréshez: hte@compu-consult.hu e-mail címen.

ISACA BUDAPEST CHAPTER RISING PROFESSIONAL PROGRAM

Elindult az ISACA Budapest Chapter Rising Professional YouTube csatornája, ahol rövid, tömör, könnyen érthető formában próbálunk segítséget nyújtani a következő generáció információbiztonsági szakembereinek: https://www.youtube.com/@ISACABPRisingProfessional
A következő hónapok során kerülnek feltöltésre a már elkészült anyagok, amelyek létrehozásában akár te is részt vehetsz. Legyél Te is előadónk! 
Várjuk az ISACA tagok önkéntes jelentkezését a videók elkészítéséhez az alábbi űrlap kitöltésével:
https://forms.office.com/e/mVCpchPSNF
Már a jelentkezésért is 1 CPE ponttal honorálunk, és ezen felül az aktív részvétellel további CPE pontokat szerezhetsz.

ISACA MÁSODIK SZERDAI ELŐADÁS - 2023. JÚNIUS

Szeretettel hívunk a júniusi Második szerdai előadásunkra!

Bor Olivér: „A leggyengébb láncszem, avagy nincs kegyelem”

Időpont: 2023. június 14.. (szerda) 17:00

Online közvetítés: >>> BELÉPÉS A VIRTUÁLIS MÁSODIK SZERDAI ELŐADÁSRA <<<

Az előadásról:

Az elmúlt esztendők során a digitalizáció rohamos mértékben fejlődött, amit olyan válsághelyzetek és krízisek, mint a COVID, vagy a jelenleg is zajló háború nemhogy lassított volna, hanem tovább erősített, és a fejlődés, a fejlődés iránt igény csak fokozódott. Javában zajlik az új ipari forradalom, és ez a robbanásszerű, hirtelen változás gyökeresen forgatja fel mindazt, amit a gyártásról, a kereskedelemről, vagy akár a szolgáltatásokról gondolunk.
A mai korban a biztonság olyan érték, amely társadalmi és gazdasági versenyelőnyt képes biztosítani egy országnak. A digitális biztonságunkat veszélyeztető események ugyanakkor akadályozhatják a gazdasági tevékenységek folytatását, pénzügyi veszteséget eredményezhetnek és alááshatják a felhasználók bizalmát, ezáltal jelentős károkat okozva a gazdasági és társadalmi életben.
A kiberbiztonság közös érdek és közös felelősség. Az SZTFH ezt figyelembevéve megalakította a Kiberkoalíciót, ami az állami és a privát szféra kiberbiztonsági összefogását jelenti. A Kiberkoalíció kifejezetten egy olyan szakmai fórum, ahol a felkért és csatlakozott szervezetek a kiberbiztonsági tudatosítással, mint eszközzel teszik megbízhatóbb környezetté a kiberteret. További eszköz és nagy fegyvertény, hogy az ENISA jóvoltából az SZTFH egy olyan kiberbiztonsági tudatosító játék hostolására és koordinálásra kötött együttműködést, ami segítheti a hazai gazdasági társaságok és a közigazgatás magasabb kiberbiztonsági szintjének elérését.

Az előadóról:
A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága kiberbiztonsági tanúsítási igazgatóságának kiberbiztonsági és kommunikációs szakértőjeként feladatai közé tartozik a kiberbiztonsági awareness feladatok koordinálása, a felhasználók tudatosságának erősítése, a szakmaközi kapcsolattartás és a média képviselőivel való együttműködés. A hazai konferenciák, workshopok rendszeres előadója, a sajtó részéről pedig az egyik legfoglalkoztatottabb kiberbiztonsági szakértő Magyarországon. Korábban a Nemzeti Kibervédelmi Intézet szóvívőjeként és a kommunikációs terület vezetőjeként – többek között - a NBSZ NKI tudatosítási tevékenységért is felelt, majd tapasztalatot szerzett a piaci szférában, ahol egy IT biztonsággal foglalkozó KKV PR és kormányzati kapcsolatok vezetői pozíciója mellett a szóvívői feladatok is ellátta. Nevéhez fűződik két kiberbiztonsági podcast elindítása (Kibertámadás!, Minden Kiberül) és a Hungarian Cyber Security Challenge elnevezésű verseny megalkotása, amely kapcsán 3 évig a főszervezői feladatokat is ellátta.

12TH INTERNATIONAL AML AND COMPLIANCE CONFERENCE

A Banking Association for Central And Eastern Europe - BACEE szakmai napot tart, melyre szeretettel várják az érdeklődőket.

Időpont: 2023. június 12. (hétfő), 9:00 - 17:00

Helyszín: Novotel Budapest Centrum, 1088 Budapest, Rákóczi út 43-45.

PROGRAMME

08:15-09:00 Registration
09:00-09:05 Welcome speech by Istvan Lengyel, Secretary General, BACEE
09:05-09:30 Entity risk and Network Analytics by Oliver Achkar, Sales Manager CEE,
NICE Actimize

SESSION 1 AML/CFT/Compliance in the EU: regulation and practice
09:30-09:50 - Changes to FATF Standards: prevention of misuse of legal persons and
arrangements by Andrew Le Brun, Deputy Executive Secretary, MONEYVAL
09:50-10:10 The future EU AML/CFT framework by Chiara Bacci, Team Leader – AML/CFT; Policy Development, European Commission

THEMATIC PRESENTATION
10:10-10:30 Closing the Loop - the Shift to End-to-End Remote Digital Onboarding and
Customer Engagement by Prof. Dr. George Dimitrov, Founder and Chairman of
the Board of Directors, Evrotrust
10:30-10:50 Coffee and networking break

SESSION 2 FIU Session
10:50-11:10 Opening presentation by Elżbieta Franków-Jaśkiewicz, Vice Chair, Egmont Group of Financial Intelligence Units
11:10-11:50 - FIU Roundtable; Moderator: Istvan Lengyel, Secretary General, BACEE
Panellists: Endre Emil Bányai, Head of Analytical Unit 1., FIU Hungary; Vice-Chair of the; Information Exchange Working Group, Egmont Group of Financial Intelligence Units; Ayrton Tabone, Intelligence Analyst, FIAU Malta

THEMATIC PRESENTATIONS
11:50-12:10 Ethics and Compliance at the European Investment Bank by Predrag Cvijic, TFU Head of Unit - Corporate Compliance Division, European Investment Bank
12:10-12:30 Financial fraud and AML today – why are we here and what can we do
by Zeno Amtmann, Head of Investigations, OTP Bank Nyrt.
12:30-13:25 Lunch break

SESSION 3 ROUNDTABLE DISCUSSION:
Compliance and AML trends for 2023

13:25-14:10 Moderator: András Bácsfalvi, Director, EY; Panellists: Dr. Éva Takács, Head of Compliance and AML, CIB Bank; Nora Sljukic, Head of Compliance & MRLO, UniCredit Bank Hungary; Dr. István Naszódi, Chief Compliance Officer and MLRO, Raiffeisen Bank Hungary; Dr. Gábor Mabda, Head of AML, MagNet Bank

THEMATIC PRESENTATION
14:10-14:30 Fostering cross-border trade through capacity building in compliance
by Ikbol Hakimov, Associate Banker at EBRD’s Trade Facilitation Programme

SESSION 4 AML and Compliance – challenges and solutions
14:30-14:50 The world of compliance and combatting financial crime by Wim Blomsma, Partner, Tensig B. V.
14:50-15:10 Digital KYC, a yet undiscovered asset; Why technology, not only makes financial crime prevention future-proof, but also turns it into a strategic advantage?
by Błażej Pikuła, Business Development Director for CEE & Middle East, Encompass Corporation and Andrzej Zduńczyk, Director for the Financial Institutions; Market, Biuro Informacji Kredytowej
15:10-15:35 Coffee and networking break
15:35-15:55 Faster, Smarter Decisions by Francisco Mainez, Financial Crime and Regulatory; Transformation SME, Lucinity

SESSION 5 AML, sanctions and financial crime compliance
15:55-16:15 No more “business as usual”: The challenges and unintended consequences of a new era of sanctions by Sven Stumbauer, Managing Director, Anti-Money Laundering and Sanctions Practice Leader, Grant Thornton LLP (US)
16:15-16:35 How to build oversight in the financial crime compliance organization?
by Gizem Tansu, Global AML & Sanctions manager, Worldline
16:35-17:00 BACEE’s AML & Compliance Award Ceremony
17:00 End of the Conference

ISACA KONFERENCIA 2023

Kedves Tagok és Kollégák!

Szeretettel hívjuk meg Önöket az idei ISACA Budapest Chapter Konferenciára, amit Budapesten a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban - 1097, Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14. - rendezünk meg 2023. június 1-jén. A rendezvény remek alkalom a kollégákkal, üzleti partnerekkel és informatikai biztonsági szakértőkkel való összejövetelre egy szakmai környezetben, valamint az általunk kínált érdekfeszítő előadások befogadására.

<< Részletes program és további információk >>

REGISZTRÁCIÓ

Üdvözlettel,
Horváth Pál
ISACA Budapest Chapter elnök

EIVOK-35 INFORMÁCIÓBIZTONÁGI SZAKMAI FÓRUM

A HTE Információbiztonsági Szakosztály – EIVOK vezetősége nevében ezúton tisztelettel meghívom az EIVOK 35. szakmai fórumára.

Időpont: 2023. április 27.

Helyszín: hibrid formában (a ZOOM linket az előadás előtt küldjük a regisztráció alapján)
Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Oktatási Épület 1083 Budapest, Üllői út 82.
O-212-213 MULTITEREM

Program:

16.50 – 17.00 Megnyitó Dr. Magyar Sándor EIVOK, elnök 17.00 – 17.35 Iroda vagy ipar – különböző problémák és megoldások? Visky Gábor
Tallinn University of Technology, early stage researcher 17.35 – 18.10 (B)usiness (E)mail (C)ompromise – mint a vezetői elköteleződés és motiváció eszköze! Jerabek György
Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület, titkár Dr. Muraközi Gergely
Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület

18.10 – 18.40 Elektronikus azonosítás és az eIDAS2 Dr. Erdősi Péter Máté
Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Választás és Képviselet Kutatócsoport, kutató

18.40 – 19.00 Kérdések és válaszok, kötetlen beszélgetés
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az alábbi linken lehet:
https://ludevent.uni-nke.hu/event/2988/
ISACA CPE pontszerzési lehetőség!

Az előadáson való részvétel esetén 2 CPE pont szerezhető.

REGISZTRÁCIÓ

Budapest, 2023. április 13.

Tisztelettel:
Dr. Magyar Sándor
elnök s.k.

MEGHÍVÓ KÉT ELŐADÁSRA


Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Neumann János Egyetem Informatika Tanszéke,a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Számítástechnikai Szakosztálya,a European Organisation for Quality MNB Informatikai Szakbizottsága,az (ISC)2 Hungary Chapter, és az ISACA Magyar Fejezete közös rendezvényére,az Informatika.Neked előadássorozat következő előadására1. Logisztikai informatika a világ  legnagyobb Bosch autóelektronikai gyárábanElőadó: Kis Gábor, Robert Bosch Elektronika Kft.Időpont: 2023. április 13. 14:00-15:30Helyszín: Neumann János Egyetem, GAMF Műszaki és Informatikai Kar, 4/315Az előadás tartalmából:Miként lehet és kell szabványosítható folyamatokat digitalizálni, és automatizálni? Az előadás során áttekintjük, miként tudtunk papírokkal támogatott intralogisztikai folyamatot elektronikus azonosítással ellátni. Hogyan kapcsoltunk össze különböző informatikai eszközöket, szoftvereket. Továbbá választ kapunk arra, hogy standarizált műveleteket miként tettünk teljes mértékben gépek által elvégezhetővé.


2. Github Classroom hatékony használata a programozási tárgyakban

Előadó: Cserkó JózsefIdőpont: 2023. május 4. 14:00-15:30Helyszín: Neumann János Egyetem, GAMF Műszaki és Informatikai Kar, 4/111Az előadás tartalmából:

A Github a legnagyobb kódtár a világon, ami nemcsak egyszerűen használható, hanem ingyenes szolgáltatásokat is biztosít az oktatás területén. Ezek egyike a Classroom.A Classroom használatával gyakorló feladatokat és vizsgákat is létre tudunk hozni, azokat automata tesztek segítségével javítani és egy egyszerű felületen kezelni.Ennek használata élő példákon keresztül lesz bemutatva.Célunk, hogy olyan modern eszközzel ismertessünk meg a nézőket, amely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a munkát.

 

Dr. Szenes Katalin

a HTE Szakosztály, az EOQ Szakbizottság, és az (ISC)2 Hungary Chapter elnöke

Dr. Johanyák Zsolt Csaba

a HTE Szakosztály, az EOQ Szakbizottság alelnöke
MEGHÍVÓ - SOC AND ITS AUTOMATIOZATON


Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar,

az Óbudai Egyetem AI -  Biztonsági  - Blockchain - Drón Tudáshálója,

a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Számítástechnikai Szakosztálya, 

a European Organisation for Quality MNB Informatikai Szakbizottsága,

az Itbusiness Publishing Kft.,

az (ISC)2 Hungary Chapter, és

az ISACA Magyar Fejezete közös rendezvényére

 

hely:  Óbudai Egyetem, Neumann Informatikai Kar

III. ker., Óbuda, Bécsi út 96/b,

földszint F06 terem

 

időpont: 2023. április 17. hétfő, 16 30

 

SOC and its Automatization

 
We all want more automation in our SOC, Security Operations Center,

but the fact of the matter is that if not done well, this same automation

that helped you, can help your adversary too!

 

As more advanced analytics help us in our decision making, naturally we would like

these outcomes to be more automated, but we need to do it responsibly.

In this session we will explore a pragmatic way to evaluate what is safe to automate,

what is dangerous, and criteria you can use so that automation works to augment

your workforce and not the adversaries.

 

Speaker:

György Ács, Technical Solution Architect, Cisco


Dr. Szenes Katalin

a HTE Szakosztály, az EOQ Szakbizottság, és az (ISC)2 Hungary Chapter elnöke

szenes.katalin@nik.uni-obuda.hu

ISACA MÁSODIK SZERDAI ELŐADÁS - 2023. ÁPRILIS

Szeretettel meghívunk a februári Második szerdai előadásunkra!

2023. április 12. 17 óra
Új szemlélet – CER irányelv és amire számíthatunk

Előadó: Dr. Bonnyai Tünde PhD, biztonsági szakértő

Online előadás: >>> BELÉPÉS A VIRTUÁLIS MÁSODIK SZERDAI ELŐADÁSRA <<<

2023 januárja nagy változásokat sejtet a biztonsági szakterület viszonylatában, hiszen 3 markáns EU-s szabályozás látott napvilágot szoros egymásutánban. A DORA rendelet, a NIS-2 irányelv és a CER irányelv együtt új dimenziót nyithat a létfontosságú, kritikus, nélkülözhetetlen – és még sorolhatnánk a kiemelt jelzőket – szolgáltatások tekintetében.

Előadásomban a CER irányelv bemutatásának szentelek 45-50 percet, amely során összefoglalom az irányelv újításait mind szemléleti, mind szakmai értelemben. A reziliencia orientált megközelítés térnyerésének hangsúlyozásával, a tervezett tagállami kötelezettségek áttekintésével az a célom, hogy felvázoljam az EU törekvéseit és azt, hogy milyen feladatokkal kell terveznie a jogalkotónak és jogalkalmazóknak hazánkban.

Az előadóról:
2007 óta foglalkozom kritikus infrastruktúra védelemmel. A Katonai Műszaki Doktori Iskolában szereztem PhD fokozatot 2014-ben, azóta több szegmensével foglalkoztam. Államigazgatásban végzett munkám során elsősorban jogalkotói tapasztalatokat szereztem, főként a kezdeti jogalkotás, illetve a NIS irányelv 2017-es implementációja, valamint 2020-as felülvizsgálata során. Jelenleg az MVM Services Zrt. biztonsági szakértőjeként jogalkalmazói szemszögből foglalkozom létfontosságú rendszerelemek megfelelésével és fejlesztésével.

FIZETÉSI HELYZETKÉP KÉRDŐÍV KITÖLTÉSETisztelt Tagtársak!

Ahogy arra tavalyról emlékezhettek, a 2020-as évre vonatkozóan már végeztünk egy átfogó felmérést szakmánk fizetési viszonyaira vonatkozóan.

Az azóta eltelt két évben több jelentős változás is hatással lehetett a fizetésekre (pl. pandémia, háború, elszabadult infláció), illetve az az első kutatásunk nagyon pozitív fogadtatása is arra késztetett minket, hogy megismételjük a felmérést immár a 2022-es évre vonatkozóan.

A kutatásról a 2020-as tanulmányhoz hasonló jelentés fog készülni, melyet a júniusi Konferencián mutatunk be, majd pedig elektronikus formában elérhetővé teszünk weboldalunkon.

Mivel a fizetési adatok mindannyiunk számára bizalmas információ, ezért minden résztvevőnek garantáljuk a teljes anonimitást, semmiféle olyan adatot nem gyűjtünk, amivel beazonosítható lenne a kitöltő személye.

A kutatás kérdőíve ezen a linken érhető el.

A kérdőív kitöltésének határideje: 2023. március 31.

Köszönjük, hogy válaszaiddal hozzájárulsz a kutatás sikeréhez!

Üdvözlettel,
Horváth Pál
ISACA Magyarországi Egyesület elnök

EIVOK 34. INFORMÁCIÓBIZTONSÁGI SZAKMAI FÓRUMA HTE Információbiztonsági Szakosztálya – EIVOK vezetősége nevében tisztelettel meghívom az EIVOK 34. szakmai fórumára.

Időpont: 2023. március 30. 
Helyszín: hibrid formában (a ZOOM linket az előadás előtt küldjük a regisztráció alapján) 
                 Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Oktatási Épület 1083 Budapest, Üllői út 82.
                 O-212-213 MULTITEREM

Részletek >>>

SILENT SIGNAL SZAKMAI NAP

Tisztelettel meghívjuk Önt és/vagy delegált munkatársát szakmai napunkra. Rendezvényünk célja, hogy előadóink segítségével körbejárjuk – vagy inkább körbehajózzuk – a szervezeteket érintő információbiztonsági kockázatokat, több szemszögből és több szektorból is megosszuk tapasztalatainkat annak érdekében, hogy hatékony segítséget nyújtsunk a hasonló csónakban evező kollégáknak.

Időpont: 2023.03.28.

Időtartam: 9.15-14.15

Helyszín: 1148 Budapest, Örs vezér tere 24. (Sugár Mozi -Spielberg terem)

Program:

9.15-10.00 Regisztráció

10.00–11.40 Délelőtti előadások

11.40–12.40 Kávé- és ebédszünet

12.40–14.15 Délutáni előadások

A részletes program és az előadók feltüntetése a csatolt meghívóban található.

 Kérjük, lehetőség szerint 2023. március 22. 17.00 óráig ezen a linken válaszoljon meghívásunkra. Továbbá kérjük, amennyiben kollégája is Önnel tartana vagy Önt képviselve jönne el, akkor ő (is) külön regisztráljon az eseményre.

(Fenntartjuk a jogot, hogy a regisztrációt hamarabb lezárhatjuk, amennyiben a pozitív visszajelzések száma meghaladja a helyszín kapacitását, online közvetítés nem lesz.)

Várjuk sok szeretettel!

A Silent Signal csapata

SZTAKI - EMAIL AUTHENTIKÁCIÓS WORKSHOPIdőpont: 2023. március 23. 09:30 - 16:00
Helyszín: Zoom platform
Szervező: ISZT, SZTAKI/HunCERT

Részletek >>>

INFORMÁCIÓVÉDELEM MENEDZSELÉSE CV. SZAKMAI FÓRUM

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület meghívja Önt, a 2023. március 22-én tartandó, "Információvédelem menedzselése CV. Szakmai Fórum" rendezvényére.

A Rendezvényünket személyes jelenléttel tartjuk!

Lurdy Konferencia-és Rendezvényközpont
(1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Részletek a Hétpecsét honlapján

ISACA KÖZGYŰLÉS 2023

Tisztelt Tagtársak!

Az ISACA Magyarországi Egyesület (székhely: 2040 Budaörs, Ébner György köz 4.) az éves közgyűlését online formában 2023. március 22-én (szerdán) tartja 16:45-kor, majd a megismételt közgyűlést 17:00 órakor.

Helyszín: TEAMS értekezlet + Egyesületonline.hu

Belépéshez szükséges linkek:

https://cpe.isaca.hu/conference/open/N5pPS45KdbIPJ0gM3rKtovlMKjY9w2t59xgbcb6lcZfizTCNEY

https://egyesuletonline.hu/

 

Amennyiben a meghirdetett időpontra nem jelenik meg a szavazásra jogosultak min. 50,1%-os részaránya, úgy a közgyűlés határozatképtelen lesz. Erre az esetre a meghirdetett közgyűlés megismételt közgyűlési időpontja 2023. március 22-én (szerdán) 17.00 óra.

Helyszín: TEAMS értekezlet + Egyesületonline.hu

Belépéshez szükséges linkek:

https://cpe.isaca.hu/conference/open/N5pPS45KdbIPJ0gM3rKtovlMKjY9w2t59xgbcb6lcZfizTCNEY

https://egyesuletonline.hu/

 

Az elektronikus közgyűlésen a résztvevők két (böngészőből használható) alkalmazás együttes használatával vehetnek részt: a TEAMS értekezletben történnek az előterjesztések és a beszámolók, míg az Egyesületonline.hu alkalmazásban a szavazások folyamata és az esemény adminisztratív vezetése zajlik majd. Az Egyesületonline.hu közgyűlési moduljának használati útmutatója elérhető az alábbi oldalon.

Kérjük, hogy az Egyesületonline.hu felületre a közgyűlést megelőzően lépj be felhasználóneveddel és ismerd meg a rendszer használatát.

 

Felhívjuk szíves figyelmedet, hogy a közgyűléshez kapcsolódó további információkról elektronikus kommunikációs csatornáinkon fogunk tájékoztatni. A közgyűléssel kapcsolatos hivatalos kommunikáció helye a honlapunk, továbbá kérjük fokozottan figyeld emailjeinket és a hírleveleket. A közgyűlésen való részvételedre feltétlenül számítunk!

 

Napirend:

 

 1. Közgyűlési tisztségviselők (levezető elnök, jegyzőkönyvvezető, jegyzőkönyv hitelesítők) megválasztása
 2. Elnöki beszámoló, szavazás
 3. Felügyelő Bizottsági beszámoló, szavazás
 4. 2022. évi gazdasági beszámoló, éves beszámoló elfogadása, szavazás
 5. 2023. évi tervek és költségvetés, szavazás
 6. Tisztújítás: a mandátum megszűnése miatt 1 fő Elnökségi tag megválasztása

 

A pályázatnak minden esetben tartalmaznia kell a következőket:

rövid bemutatkozás (legfeljebb 500 karakter)

mely tisztségre pályázol (tisztség megnevezése)

- miért vagy alkalmas a tisztség betöltésére (legfeljebb 500 karakter)

- nevezz meg 2 db új eredményt, amelyet megválasztásod esetén az adott tisztség keretein belül hozzátennél az eddigiekhez (legfeljebb 500 karakter)

 

A szakmai pályázatot küldd az fb@isaca.hu email címre, amelyeket a beérkezés szerint honlapunkon publikálunk.

A 2022. évről szóló éves beszámoló hamarosan elérhető lesz a weboldalon.

Minden tag megjelenésére feltétlenül számítunk!

Budaörs, 2023. március 6.

Üdvözlettel,

Horváth Pál
elnök

                                                                                                                                                                                                                                                          

BACEE - Conference On Cyber Security In Financial Institutions
Időpont:
2023. február 24.

Helyszín:
Mercure Budapest Castle Hill
Budapest 1013, Krisztina krt. 41-43.

Részletek >>>
EIVOK 33. INFORMÁCIÓBIZTONSÁGI SZAKMAI FÓRUM


A HTE Információbiztonsági Szakosztálya – EIVOK vezetősége nevében tisztelettel meghívom az EIVOK 33. szakmai fórumára.

Időpont:     2023. február 23. 
Helyszín:   hibrid formában (a ZOOM linket az előadás előtt küldjük a regisztráció alapján) 
                  Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Oktatási Épület 1083 Budapest, Üllői út 82.
                  O-212-213 MULTITEREM

Részletek >>>ISACA MÁSODIK SZERDAI ELŐADÁS - 2023. MÁRCIUS

Szeretettel meghívunk a februári Második szerdai előadásunkra!

2023. március 8. 17 óra
Kiberbiztonsági tanúsításról és felügyeletről szóló törvénytervezet – CSA és NIS2, avagy mi vár ránk?

Előadó: Király Anna kiberbiztonsági szakértő, Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

Online előadás: >>> BELÉPÉS A VIRTUÁLIS MÁSODIK SZERDAI ELŐADÁSRA <<<

2022. decemberében megjelent az Európai Unió új, egységesen magas kiberbiztonságról szóló NIS2 irányelve. Bár a tagállamoknak 21 hónapjuk áll rendelkezésre, február végén társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Kormány a Kiberbiztonsági tanúsításról és felügyeletről szóló törvénytervezetet, mely megkezdi az átültetést, illetve a 2019/881 (EU) rendelet (kiberbiztonsági törvény) kapcsán fogalmaz meg részletszabályokat. Az előadás során az új szabályozási környezet kerül bemutatásra.

Az előadóról:
Pályafutásom elején biztonsági (IDM, SIEM) rendszerek tervezésével, fejlesztésével foglalkoztam, majd a területi közigazgatás fejlődésében vállaltam nagyobb szerepet integrációs és fejlesztési vezetőként. Jelenleg az SZTFH Kiberbiztonsági Tanúsítási Igazgatóságának munkatársaként a magasabb kiberbiztonságot biztosító intézkedések, módszertanok, technikai követelmények kidolgozásán dolgozom.

Szeretettel meghívunk a februári Második szerdai előadásunkra!
A rendezvény online fog megvalósulni a Teams felületén.

2023. február 8. 17 óra
DORA rendelet: Az EU pénzügyi szektor digitális ellenállóképességre vonatkozó átfogó szabályozás
Előadó: Tikos Anita, vezető felügyelő, Magyar Nemzeti Bank

>>> BELÉPÉS A VIRTUÁLIS MÁSODIK SZERDAI ELŐADÁSRA <<<


2022. december 27-én, közel 2 évnyi jogalkotási egyeztetés és tárgyalást követően, megjelent az EU Hivatalos Lapjában a pénzügyi ágazat digitális működési rezilienciájáról szóló (EU) 2022/2554 rendelet (DORA rendelet). A rendelet fő célja, hogy a NIS 2 irányelv lex specialis-aként,  a teljes pénzügyi szektorra vonatkozó, uniós szintű, egységes ellenállóképességi előírásokat fogalmazzon meg. A rendelet előírásokat fogalmaz meg IKT kockázatok kezelése, incidens bejelentés, tesztelés, valamint IKT harmadik fél szolgáltatókkal kapcsolatos követelmények és felvigyázói keretrendszer létrehozására vonatkozóan, melyek 2025. január 17- től kötelezően alkalmazandóak. Az előadás keretében bemutatásra kerülnek a rendelet főbb előírásai, valamint a következő 2 évben, az implementáció és a részletszabályok kidolgozása során felmerülő kihívások és feladatok ismertetésére kerül sor.

AZ ELŐADÓRÓL:
Tikos Anita, a Magyar Nemzeti Bank Informatikai felügyeleti főosztályának vezető felügyelője. Nemzetközi Tanulmányok (BA) és Európai és Nemzetközi Igazgatás (MA) szakos diplomáját egyaránt a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerezte. Immár több mint 10 éve foglalkozik EU-s kiberbiztonsági szabályozással és kiberbiztonsági együttműködésekkel, korábban globális szinten (a Nemzeti Kibervédelmi Intézet és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviseletében), jelenleg pedig a pénzügyi szektorra vonatkozóan az MNB képviseletében. Ezen felül pedig a WITSEC Egyesület elnökségi tagja, valamint az NKE oktatója.

 

INFORMÁCIÓVÉDELEM MENEDZSELÉSE CIV. SZAKMAI FÓRUM

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület meghívja Önt, a 2023 január 25-én tartandó, "Információvédelem menedzselése CIV. Szakmai Fórum" rendezvényére.

A Rendezvényünket személyes jelenléttel tartjuk!

Lurdy Konferencia-és Rendezvényközpont
(1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Részletek a Hétpecsét honlapján

AUDITOR MENTORPROGRAM FELHÍVÁS

Nehezen találsz megfelelő munkaerőt? Szükséged lenne junior kiberbiztonsági tanácsadóra, auditorra?
Képezd ki magadnak a jövendőbeli munkatársadat a mentorprogramunk keretében!A Nemzeti Közszolgálati Egyetem – ISACA Budapest Chapter együttműködésében mentorprogramot hirdetünk ISACA tagoknak! Az NKE 2023 I. félévében új tantárgy indítását tervezi az egyetemen, amiben kimondottan az audit gyarkorlatát oktatná. A másfél órás tanórák első 45 perce elméleti lesz, amit egy gyakorlati rész fog követni a második 45 percben. A gyakorlati rész egy projektfeladat lesz, amin a hallgatókból álló kisebb csoportok egész félévben dolgoznak majd a saját időbeosztásuk szerint.

Ehhez a projektfeladathoz keres a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 6-8 tapasztalt szakembert, akik a félév folyamán el tudnak tölteni a hallgatókkal heti 1-2 órát és tudják segíteni, mentorálni őket. Így a mentorok kis időbefektetéssel ismerhetnek meg olyan hallgatókat, akiket utána be is tudnak vonni a saját munkaterületükre, mint junior szakemberek, és mindezt úgy, hogy a fiatal szakember saját igény szerinti formálását már a mentorálás alatt megkezdhetik.

Érdeklődés esetén jelentkezni Dr. Krasznay Csaba intézményvezetőnél lehet: krasznay.csaba@uni-nke.hu.
Kurzusterv_2022_kiberbiztonsagi_tanusitas.pdf

EIVOK 32. Információbiztonsági Szakmai Fórum

Időpont:
2023. január 19.
Helyszín:
1131 Budapest, Babér utca 9.
hibrid formában (a ZOOM linket az előadás előtt küldjük a regisztráció alapján)

Program:
16.50 – 17.00
Megnyitó
Kaszás Zoltán OTP Csoportszintű Digitális Igazgatóság, üyvezető igazgató
Dr. Magyar Sándor EIVOK, elnök

17.00 – 17.20
Kibervédelmi gyakorlatok az NKI szervezésében
Szász Péter: Nemzeti Kibervédelmi Intézet, főosztályvezető

17.20 – 17.40 Kibervédelmi gyakorlatok. Kell-e ezzel foglalkozni, elvesz vagy hozzáad?
Dr. Kassai Károly: Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, központvezető

17:40 – 18:00 Kibergyakolatok megvalósítási tapasztalatai
Korvin András Gábor OTP, Kibervédelmi Központ, osztályvezető

18:00 – 19:00 Kérdések és válaszok, kötetlen beszélgetés

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az eivok@hte.hu címre írt levélben lehet 2023. január 18-án 19 óráig. Kérem, hogy a tárgy mezőben az „EIVOK-32 regisztráció” szerepeljen, továbbá a szövegben kerüljön megjelenítésre a részvételi forma (online/jelenléti) is.
CPE pontszerzési lehetőség, az előadáson való részvétel esetén 1 CPE pont szerezhető.
BELÉPÉS A MÁSODIK SZERDAI ELŐADÁSRA


Szabados Gábor: Esettanulmány egy etikus hacker auditról
Időpont: 2021. május 12. 17:00

Online közvetítés

A linkre kattintva előzetesen beléphetsz a CPE rendszerbe, letesztelheted a felületet. Az esemény az előadás napján 16:45-től lesz elérhető, a linken keresztül a CPE rendszerbe belépve a rendszer átirányít a Teams meetingre!

ISACA Második szerda - 2021. május

Szeretettel meghívunk a májusi Második szerdai előadásunkra:

Szabados
 Gábor: Esettanulmány egy etikus hacker auditról

Időpont: 2021. május 12. 17:00
Online közvetítés - a csatlakozáshoz szükséges linket az esemény előtt a honlapunkon és a FB oldalunkon tesszük közzé. Előzetes regisztráció nem szükséges.

Az előadás összefoglalója:
Intenzív szervezeti növekedést követően fontosnak tartottuk alaposan átvilágítani a rendszereinket biztonsági szempontból. Az NNG abban a speciális helyzetben van, hogy az IT-n kívül is nagyrészt informatikusok dolgoznak. Erre alapozva abban bíztunk, hogy egy hacker nem sok újat tud mutatni. Nos, nem egészen így történt.


ISACA Magyarországi Egyesület 2021. évi beszámoló

Tisztelt Tagtársunk!


Szeretnénk tájékoztatni az ISACA Magyarországi Egyesület 2021. évi beszámolójához kapcsolódó kötelezettségének teljesítéséről: 

A januári elnöki köszöntőben megküldött előzetes tájékoztatás szerint 2021. március 10-re terveztük az Egyesület éves közgyűlését, azonban a tervezett időpontban érvényben volt a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet, ami nem tette lehetővé a személyes közgyűlés összehívását.

A közgyűlést ezért annak megtartható időpontjáig, határozatlan ideig elhalasztottuk. 

polgári jogi szabályozások szerint, a közgyűlés akadályoztatása esetén, veszélyhelyzet során az egyesületek ügyvezetése hozhatja meg a határidős kötelezettséghez (pl. pénzügyi beszámolóhoz) szükséges döntéseket. Ennek értelmében az Egyesület Elnöksége ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a Felügyelő Bizottság által előzetesen jóváhagyott elnöki és pénzügyi beszámolót a 2020-as évre, és jóváhagyta a pénzügyi terveket a 2021-es évre. Az Egyesület ezt követően benyújthatja a mérleget és a szervezet beszámolóját a hatóságok irányába.

A jóváhagyott beszámolók az egyesület tagjai számára elérhetőek a honlapon bejelentkezést követően az alábbi linken: 
Elnöki beszámoló
FB beszámoló

Amint lehetőségünk lesz összehívni a közgyűlést, értesíteni fogjuk a tagságot.

A közgyűlésen tájékoztatást adunk az Elnökség által elfogadott beszámolókról és tervekről, valamint a mandátumok részleges lejárta miatt tisztújítást is tartunk.

 

Reméljük, hogy hamarosan lesz alkalmunk személyesen találkozni, addig is vigyázzunk egymásra!

Üdvözlettel,

ISACA Magyarországi Egyesület Elnöksége

BELÉPÉS A MÁSODIK SZERDAI ESEMÉNYRE

Szeretettel meghívunk az áprilisi Második szerdai előadásunkra:

Eyal Yehuday: A tényleges bankcsalások valós esettanulmánya - elkerülhetőek-e ezek az esetek?

Időpont: 2021. április 14. (szerda) 17:00
Online előadás:  >>> BELÉPÉS A VIRTUÁLIS MÁSODIK SZERDAI ELŐADÁSRA <<<

ISACA MÁSODIK SZERDA - 2021. ÁPRILIS

Az esemény angol nyelven kerül megrendezésre! /The event will be held in English! 

Szeretettel meghívunk az áprilisi Második szerdai előadásunkra:

Eyal Yehuday: A tényleges bankcsalások valós esettanulmánya - elkerülhetőek-e ezek az esetek?

Időpont: 2021. április 14. (szerda) 17:00
Online közvetítés - a csatlakozáshoz szükséges linket az esemény előtt a honlapunkon és a FB oldalunkon tesszük közzé. Előzetes regisztráció nem szükséges.

Az előadásról:

Az előadásban napjaink kihívásai kerülnek bemutatásra a tényleges csalási esettanulmányban. Áttekintjük a csalás forgatókönyvét és eredményét - el tudnánk-e kerülni a csalást? Valamint megtanulhatjuk azt, hogy hogyan előzzük meg az ilyen eseteket saját szervezeteinknél.


Az előadóról:

Eyal Yehuday

Több éves tapasztalattal rendelkezik a fizetés, a mobil fizetés, a mobil csalás és a pénzügyi csalások terén. Jelenleg a Bottomline CFRM solution értékesítési igazgatója.

/

We kindly invite you to our ISACA Second Wednesday event:

Eyal Yehuday: Real Case Study of actual Bank Fraud - Can it be avoided?

Date: 14. April 2021 (Wednesday) 17:00 CET (Budapest)
Online event - the link required to join will be posted on our website and on the FB page before the event. Pre-registration is not required.

Summary:

Today’s challenges are presented in an actual fraud case study. We will present the fraud scenario and outcome – could we avoided the fraud? What we can learn to prevent such cases in our organizations.


Speaker:

Eyal Yehuday
Years’ experience in payment, mobile payment, mobile fraud and financial fraud. Today sale director in Bottomline CFRM solution.

HÍRLEVÉL - 2021. ÁPRILIS

MNB IFF képzései

Az első két webinár fél napos, első sorban azoknak a szakmabelieknek ajánljuk, akik az újdonságokra kíváncsiak az IT rendszerek védelméről szóló, illetve a Felhő és Távmunka ajánlásokkal kapcsolatban.
A második két képzés hosszabb időtartama alaposabb elmélyülést tesz lehetővé, olyanoknak is ajánljuk, akik most ismerkednek a pénzintézetekre vonatkozó informatikai szabályozásokkal.

2021. április 6. - Informatikai rendszerek védelme a 8/2020 (VI.22.) MNB ajánlás szerint - WEBINÁR

Oktat: Szegfű László
https://www.bib-edu.hu/kurzusok/banki_penzugyi_tanfolyamok/informatikai_rendszerek_vedelme_mnb_ajanlas_webinar

2021. április 13. - Felhőszolgáltatók igénybevétele a 4/2019 (IV.1.) valamint távmunka és távoli hozzáférés a 12/2020.(IX.6.) MNB ajánlások szerint – WEBINÁR
Oktat: Szabolcs Péter, Kállai László
https://www.bib-edu.hu/kurzusok/banki_penzugyi_tanfolyamok/felhoszolgaltatok_igenybevetele_mnbajanlasok_szerint_webinar

2021. május 4-11-18. - Informatikai rendszerek védelme a 8/2020 (VI.22.) MNB ajánlás szerint
Oktat: Biró Gabriella, Szegfű László, Andrási Zoltán, Kertész András, Urbán Zsolt, Volterné Csák Bernadett, Welther György
https://www.bib-edu.hu/kurzusok/banki_penzugyi_tanfolyamok/informatikai_rendszerek_vedelme_mnb_ajanlas

2021. május 25-26. - Felhőszolgáltatók igénybevétele a 4/2019 (IV.1.) valamint távmunka és távoli hozzáférés a 12/2020.(IX.6.) MNB ajánlások szerint
Oktat: Szabolcs Péter, Erős Tamás, Kállai László, Horváth Balázs
https://www.bib-edu.hu/kurzusok/banki_penzugyi_tanfolyamok/felhoszolgaltatok_igenybevetele_mnbajanlasok_szerint

Az elektronikus aláírás műszaki alapjai – 4 alkalmas webinárium-sorozat

A Microsec zrt. márciusban kezdődő 4 alkalmas webinárium-sorozatot tart az elektronikus aláírás műszaki háttere iránt érdeklődőknek. Az oktatás kitér a kriptográfiai alapokra, az elektronikus aláírás készítésére és ellenőrzésére, és szó lesz az e-Személyi felhasználási lehetőségeiről is. A képzés online teszttel zárul, a résztvevők oklevelet kapnak. A képzésen való részvételért előreláthatóan 4 ISACA CPE pont kapható.

Az első előadást 2021. március 24-én szerdán, 14:00-15:00 között tartjuk „PKI alapok – avagy: kezdjük az összetevőkkel” címmel.

A képzés díja 20 000 Ft + áfa/fő.

További információk és jelentkezés: https://www.microsec.hu/hu/elektronikus-alairas-muszaki-alapjai-webinarium-sorozat

Belépés a Második szerdai eseményre

Daniel Ehrenreich: Koordinált megközelítés az ICS-OT-IIoT kiberbiztonság felé

Dátum: 2021. március 10. (szerda) 17:00

Online előadás: >>> BELÉPÉS A VIRTUÁLIS MÁSODIK SZERDAI ELŐADÁSRA <<<

A linkre kattintva előzetesen beléphetsz a CPE rendszerbe, letesztelheted a felületet. Az esemény az előadás napján 16:45-től lesz elérhető, a linken keresztül a CPE rendszerbe belépve a rendszer átirányít a Teams meetingre!

ISACA ÖNKÉNTES FELHÍVÁS - 20 CPE PONTÉRT!

Útjára indítottunk egy nagyon érdekes új kezdeményezést, amely átfogó képet fog adni a szakma fizetési viszonyairól. Ez egy olyan téma, ami mindenkit érdekelni fog, legyen akár a munkavállalói, akár a munkaadói oldalon. Kiindulási alapnak az egyik társszervezetünk (PMI) angol nyelvű kérdőívét fogjuk használni, amelynek magyarítására és "ISACA-sítására" keresünk két önkéntest. A munka várhatóan heti 2 óra elfoglaltságot fog jelenteni a következő 10 hét során, amelyet 20 CPE ponttal honorálunk. Jelentkezni a web@isaca.hu címen lehet Szabolcs Andrásnál, aki a projekt ötletgazdája és vezetője, korábbi ISACA Elnök. Belépőként egy rövid próbafordítást fogunk kérni.

Mielőbb add be jelentkezésedet, mivel csak két fő részére áll fenn a lehetőség!

Belépés a Második szerdai eseményre


Viczián Pál: Tesztelési és elfogadási stratégia - avagy a rendszerintegráció gyötrelmei


Dátum: 2021. február 10. (szerda) 17:00

Online előadás

A linkre kattintva előzetesen beléphetsz a CPE rendszerbe, letesztelheted a felületet. Az esemény az előadás napján 16:45-től lesz elérhető, a linken keresztül a CPE rendszerbe belépve a rendszer átirányít a Teams meetingre!

CISA VIZSGAFELKÉSZÍTŐ TANFOLYAM!

A hivatalos ISACA CISA vizsgafelkészítő tanfolyamunkra már csak korlátozott számú helyünk van, ne maradj le az idei év hivatalos CISA vizsgafelkészítő tanfolyamáról! 
Részletek és jelentkezés »»»

Cyber World Congress

Szeiler Andrea, elnökségi tagunk előadást tart a Cyber World Virtual Congress eseményen!
ISACA Budapest Chapter tagok számára a rendezvényre ingyenes a regisztráció!
Részletek »»»

Crisis Management in Cyberspace – Expertise & Excellence

Crisis Management in Cyberspace – Expertise & Excellence néven rendez online szakmai fórumot a Nemzeti Kiberverseny utódjaként létrejött cyex.camp kiberversenyt szervező cyex.io csapata és a budapesti Brit Nagykövetség. A cyex.camp talks első állomásaként megrendezésre kerülő szakmai fórum célja, hogy felületet biztosítson a brit és magyar szakemberek, valamint a téma iránt érdeklődők számára a kiberbiztonsági területet érintő aktuális kérdések megvitatásához és a kapcsolódó tapasztalatok megosztásához.
A cyex.camp talks 2021. február 26-án négy angol nyelvű panelbeszélgetéssel indul útjára, melyek érintik a stratégiai szintű incidenskezelést, a NATO és EU szintű együttműködést, a biztonságtudatosságot, valamint a fiatal generáció elérésének lehetőségeit a szakma számára. 
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely az alábbi linken érhető el:https://www.eventbrite.com/e/139706193987
Facebook esemény elérhetősége: https://www.facebook.com/events/446697796474890
LinkedIn esemény elérhetősége: https://www.linkedin.com/events/6763074947674853376/

Event Image

EIVOK-15. Információbiztonsági Szakmai Fórum

A HTE Információbiztonsági szakosztálya - EIVOK vezetősége nevében tisztelettel meghívom az EIVOK tizenötödik információbiztonsági szakmai fórumára.  

Helyszín:  online, zoom formában (linket az előadás előtt küldjük a regisztráció alapján)

Részletek »»»

ISACA MÁSODIK SZERDA - FEBRUÁR

Szeretettel meghívunk a februári Második szerdai előadásunkra:

Viczián Pál: Tesztelési és elfogadási stratégia - avagy a rendszerintegráció gyötrelmei

Időpont: 2021. február 10. (szerda) 17:00
Online közvetítés - a csatlakozáshoz szükséges linket az esemény előtt a honlapunkon és a FB oldalunkon tesszük közzé. Előzetes regisztráció nem szükséges.

Részletek »»»

ISACA e-learning

ISACA tagok számára elérhető honlapunkon (bejelentkezés követően) a januári Második szerdai előadás, Szakály Tamás prezentációja! Szintén az ISACA tagok számára az előadáshoz kapcsolódóan az ISACA e-learning felületén a helyesen kitöltött kvíz után 1 CPE pont kerül jóváírásra!

Belépés az ISACA Második szerdára


Szakály Tamás: A hobbitok is hackelnek, ugye?

Időpont: 2021. január 13. (szerda) 17:00
Online közvetítés - a csatlakozáshoz szükséges linket az esemény előtt a honlapunkon és a FB oldalunkon tesszük közzé. Előzetes regisztráció nem szükséges.

A linkre kattintva előzetesen beléphetsz a CPE rendszerbe, letesztelheted a felületet. Az esemény az előadás napján 16:45-től lesz elérhető, a linken keresztül a CPE rendszerbe belépve a rendszer átirányít a Teams meetingre!


Hétpecsétes távmunka „történetek”

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület bejelentette 2020. december 8-án, hogy elkészült a távmunka (home office) jelentette információvédelmi kihívásokkal foglalkozó és bárki számára ingyenesen hozzáférhető internetes antológiájával.

Ez a  friss antológia összegyűjtötte a védelemhez szükséges információkat: www.tavmunka.hetpecset.hu és arra keresi a választ, hogy hogyan védhetők meg az otthonról kezelt céges adatok.

 

CISA vizsgafelkészítő tanfolyam 2021A CISA vizsgafelkészítő tanfolyam az ISACA Budapest Chapter (ISACA Magyarországi Egyesület) szervezésében élő online képzés formában kerül megrendezésre 2021 tavaszán.

RÉSZLETEK ÉS JELENTKEZÉS >>>

ISACA MÁSODIK SZERDA - 2021. JANUÁR

Szeretettel meghívunk a januári Második szerdai előadásunkra:

Szakály Tamás: A hobbitok is hackelnek, ugye?

Időpont: 2021. január 13. (szerda) 17:00
Online közvetítés - a csatlakozáshoz szükséges linket az esemény előtt a honlapunkon és a FB oldalunkon tesszük közzé. Előzetes regisztráció nem szükséges.

Az előadásról:
Nem idézem fel a szörnyű viccet arról, hogy miért is olyan jó a hobbitoknak, de nekem valóban hobbim is a munkám, a hackelés mondhatni meghatározó része az életemnek. Így nem meglepő, hogy váratlan helyeken, akár számítógépekhez semmilyen szálon sem kapcsolódó könyvekben, filmekben is feltűnnek információbiztonsági analógiák - igen, még egy majdnem 70 éve megalkotott fantáziavilágban is Egy könnyed, szakmai mélységektől mentes előadás keretében egy ilyen analógiákból gyűjtött csokorral szeretnék boldog új évet kívánni a PR-AUDIT csapatának nevében.

RÉSZLETEK»»»


BELÉPÉS A VIRTUÁLIS ISACA KONFERENCIÁRA!

Kedves Tagtárs!
A szerdai Virtuális ISACA Konferenciára az alábbi linken tudsz belépni: https://hopin.com/events/virtualis-isaca-konferencia-20201. Amennyiben még nem regisztráltál, szükséges a Hopin.to felületen accountot létrehozni.
2. A felületen való regisztráció után ismét a linken keresztül az "Enter event" gombra kattintva tudsz majd belépni.
Várunk szeretettel a Virtuális ISACA Konferencián!

ISACA Második szerda - November


Bartalus Károly: Ransomware - gyakorlati tapasztalatok első kézből, a túsztárgyalástól egészen a hosszú távú megoldásig


Időpont: 2020. november 11. (szerda) 17:00
Online közvetítés - a csatlakozáshoz szükséges linket az esemény előtt a honlapunkon és a FB oldalunkon tesszük közzé. Előzetes regisztráció nem szükséges.

 >>> BELÉPÉS A VIRTUÁLIS MÁSODIK SZERDAI ELŐADÁSRA <<<

A linkre kattintva előzetesen beléphetsz a CPE rendszerbe, letesztelheted a felületet. Az esemény  a 16:45-től lesz elérhető, a linken keresztül a CPE rendszerbe belépve a rendszer átirányít a Teams meetingre!

ISACA E-learning

ISACA tagok számára elérhető honlapunkon (bejelentkezés követően) az októberi Második szerdai előadás, Malinkó Péter prezentációja! Szintén az ISACA tagok számára az előadáshoz kapcsolódóan az ISACA e-learning felületén a helyesen kitöltött kvíz után 1 CPE pont kerül jóváírásra!

Biró Gabriella a She Leads Tech rendezvényen

Az ISACA EuroCACS 2020 konferencia keretében pénteken kerül megrendezésre a SheLeadsTech rendezvénye, The Power of SheLeadsTech: Shaping the Future of the Digital World. Az eseményen meghívott előadóként Biró Gabriella, az ISACA Budapest Chapter tagja, részt vesz a How emergency situations and prolonged exceptional conditions impact the challenges and opportunities of women in the tech and cybersecurity field című panelbeszélgetésben.
Részletek és regisztráció »»»

Virtuális ISACA Konferencia 2020

Szeretettel meghívunk az idei Virtuális ISACA Konferenciára! Az ISACA Magyarországi Egyesület a Covid-19 koronavírus okozta egészségügyi kockázatok minimalizálása érdekében az idei éves ISACA Konferencia virtuális formában rendezi meg.
A konferencia időpontja: 2020. november 25. (szerda)
A KONFERENCIA LEÍRÁSA»»»
REGISZTRÁCIÓ >>>

ISACA MÁSODIK SZERDA - OKTÓBER

Szeretettel meghívunk az októberi Második szerdai előadásunkra:

Malinkó Péter: Digitalizáció, elektronikus aláírás, távoli szerződéskötés

Időpont: 2020. október 14. (szerda) 17:00
Online közvetítés - a csatlakozáshoz szükséges linket az esemény előtt a honlapunkon és a FB oldalunkon tesszük közzé. Előzetes regisztráció nem szükséges.

Előadás témakörei:  

 • Mi a digitalizáció? 
 • Okiratok, elektronikus aláírások típusai 
 • Aláírási folyamatok átalakulása 
 • Megoldások és használati esetek 
 • Elektronikus aláírás feltételei 
 • Tanúsítvány kibocsátás 

Az előadóról:

 • BME villamosmérnök  
 • digitalizációs megoldások, elektronikus aláírási megoldások szakértője 
 • bankok, biztosítók, telekom, energiaszektor részére digitalizációs, elektronikus aláírási, tartalommenedzsment megoldások szállítása 

CPE RENDSZER FEJLESZTÉSE

Minden új tagunk számára postán küldjük meg az ISACA tagsági kártyátami egyben a CPE pontok igénylésére is használható offline rendezvényeinken. A tagsági kártya mellett megküldjük számodra a hozzáférési adatokat a CPE nyilvántartó webes informatikai rendszerhez is.

A CPE nyilvántartó rendszerrel az ISACA chapterek és a szakmai társszervezetek közül elsőként nálunk sikerült CPE pontok gyűjtési és kezelési folyamatát egyszerűsíteni: a saját és a velünk együttműködési megállapodásban álló társrendezvényekhez tartozó CPE pontok adminisztrációját egyszerűsítettüka pontokat elektronikusan (fizikai rendezvényen személyesen, CPE kártyád használatával) kérheted a regisztráció során. A CPE igazolásokat automatikusan küldjük ki a regisztrált email címedre és a nyilvántartásunkban is tároljuk, ezzel megkönnyítjük a CPE auditok végrehajtását. Tagként megtekintheted a pontjaidat a webes felületen, ahonnan a pontok alapadatait általad jóváhagyható állapotban automatikusan feltöltjük az ISACA Global (ISACA.org) központi CPE nyilvántartó rendszerébe. A pontok véglegesítése a te feladatod és felelősséged az ISACA Global rendszerében.

A pontjaidhoz tartozó elektronikus formátumú igazoló dokumentumokat is elérheted a rendszerben és bármikor letöltheted azokat saját magadhoz. A CPE nyilvántartás használatával az éves tagsági megújítás folyamat nagyon egyszerűvé vált számodra.

A társszervezetek rendezvényein is képviseljük egyesületünket, és erre a célra létrehozott funkcionalitással támogatjuk más szervezetek CPE pontgyűjtési folyamatát akkor is, ha a pontot igénylő kolléga nem ISACA tag.

Szervezeti együttműködéseink eredményeként a társszervezetek rendezvényeinek nagy részénél kedvezményes belépődíjakat és oktatási lehetőségeket vehetsz igénybe.

 

HACKTIVITY 2020 - ISACA TAGOKNAK KEDVEZMÉNY!A járványhelyzetre való tekintettel a régió legnagyobb kiberbiztonsági konferenciája 2020. október 8-10 között online stream formájában lesz követhető rengeteg előadással, beszélgetésekkel és nagyobb lélegzetvételű workshopokkal.

ISACA tagok számára 15% kedvezmény a jegy árából, a kedvezményre jogosító kuponkódot e-mailben küldjük.

CPE pontszerzési lehetőség!
Részletek»»»

Kezdődik az ISACA tagság megújítása a 2021-es évre!

Az ISACA Magyarországi Egyesület a magyar tagozat kedvezményes éves tagsági díját 0 Ft-ra csökkentette.
Ez a kedvezményes éves tagsági díj a diákok, nyugdíjasok számára elérhető.

Tudj meg többet az éves megújításról és a tagsági díjakról »»»

ISACA COMMUNITY DAY 2020


Örömmel értesítünk, hogy az ISACA CommunITy Day 2020 keretében meghirdetett adománygyűjtésünk sikeresen lezárult. Az Egyesület tagjainak adományaiból befolyt összeg kiegészítésre került az ISACA Elnökségének jóvoltából, az így összegyűjt adományból jelképesen támogattuk a tavaly örökbe fogadott kiselefántot, Arunt. Kós Tamás, az ISACA Budapest Chapter tagja az idei CommunITy Day alkalmából meglátogatta a Budapesti Állatkertben Arunt. Tamás beszámolója szerint Arun szépen cseperedik, az ősz beköszöntével már egy kicsit fázik, ezért a kifutó helyett a látogatáskor az Elefántházban játszott nagyobb társával.

BIB - CPE pontos képzések

Képesített bankbiztonsági specialista kurzus  (21,5 CPE)

A BIB és a Bankárképző - Bankszövetség által elismert - közös kurzusának célja, hogy a pénzügyi intézmények és a biztosítók szervezetén belül magasan képzett szakemberek feleljenek a biztonsági követelmények teljesüléséért és az adat- és IT védelemért, így különösen azok jogszabályi előírások szerinti, fenntartható és biztonságos működéséért.

Banki IT projektmenedzser kurzus  (3,5 CPE)

A képzés végigköveti egy hagyományos projekt életciklusát, a projekt irányításának szervezeti kereteit, eszközeit, a projekt kockázatainak kezelését és a projekt bevezetéséhez szükséges változáskezelési és kommunikációs feladatokat. A képzés a projekt menedzsmentelméleti megalapozásán túl esettanulmányokon keresztül, tapasztalt gyakorló szakemberek bevonásával ad a hallgatók kezébe a mindennapi munka során alkalmazható gyakorlati ismereteket.

A képzésen való részvétel esetén az ISACA által elismert CPE pont szerezhető!

SHELEADSTECH - WOMEN IN IT EVENT

Elnökségi tagunk, Szeiler Andrea az ISACA Luxembourg Chapternél vendégszerepel!

SHELEADSTECH – WOMEN IN IT EVENT  SEPTEMBER 9, 2020 

Meghívott előadók:

 • Jelena       Matone,  CISO of the year 2019 Luxembourg; and
 • Véronique Schaber, Directrice à la Formation professionnelle, Luxembourg Ministry of Education, Children and Youth
 • Andrea      Szeiler,   Global CISO of a worldwide company and founding member of WITSEC
Részletek és regisztráció

ISACA-BIB Szakmai partnerség

Az ISACA Magyarországi Egyesület a Budapest Institute of Banking szakmai partnerséget kötött.
A BIB IT biztonsággal kapcsolatos szakmai képzéseinek elvégzése után CPE pontot írunk jóvá.

#IamISACA

Szeiler Andrea, az ISACA Budapest Chapter elnökségi tagja megosztotta történetét a #IamISACA sorozatban!

ISACA MÁSODIK SZERDA - SZEPTEMBER

Szeretettel meghívunk a szeptemberi Második szerdai előadásunkra:

Amtmann Zénó:The art of CISO" vagy "Az IBF-ség művészete"

Időpont: 2020. szeptember 9. (szerda) 17:00
Online közvetítés - a csatlakozáshoz szükséges linket az esemény előtt a honlapunkon és a FB oldalunkon tesszük közzé.

Az előadás összefoglalója:
Ahogy az IT szerepe, mérete és jelentősége nőtt a vállalatok életében, úgy csökkent azon emberek száma, akik egészében képesek átlátni a vállalat, a vállalat informatikai rendszereinek és adatainak kapcsolatát és ennek megfelelően döntéseket hozni. Mindezek mellett az informatikai rendszerek és a benne tárolt adatok - azok értéke, fontossága és szenzitivitása miatt - egyre inkább a kiberbűnözők látóterébe kerültek; így egy vállalatra leselkedő veszélyek közül mára a nem megfelelően kezelt vagy megértett informatikai infrastruktúra is a lehetséges legnagyobb hatásúak között szerepel. A komplex szabályozói megfelelési környezet és összetett informatikai infrastruktúra átlátása és biztosítása a sok esetben versengő érdekekkel rendelkező szervezeti egységek között, már-már művészet.

Az előadóról:
Amtmann Zénó jogásznak készült, de az informatika területén ragadt olyan szerencsés helyzetben, hogy személyes tapasztalattal élhette meg a 2000-es évek eleji IT outsoursing érát, mind kliens, mind pedig szerver oldalról. Egy nagy multinacionális vállalat nemzetközi IT audit csapatában szerzett tapasztalatot, majd vezette az auditokat, később pedig ennél a vállalatnál bizonyos szektorokra vonatkozó jogszabályi követelmények és azok informatikai követelményeknek való megfeleltetése és konszolidációja volt a felelőssége. Közel két éve pedig egy nagy magyarországi bank több leányvállalatánál látja el az információ biztonsági felelős feladatait.

#IamISACA

Biró Gabriella, az ISACA Budapest Chapter tagja megosztotta történetét a #IamISACA sorozatban!

Kepernyofoto_2020-07-20_-_15_53_07.png

ISACA MÁSODIK SZERDA - JÚLIUS

Szeretettel meghívjuk a júliusi Második szerdai előadásunkra:

Kertész Ákos: Információ - Technológia - Biztonság (Körkép) – Elmélet vs. Gyakorlat = Megfelelőség?

Időpont: 2020. július 8. (szerda) 17:00

Az előadás összefoglalója:
Szubjektív elemzés az elmúlt évek szakmai tapasztalatai alapján mindenről, ami a cím kapcsán az eszedbe juthat. Kik és miért publikálják az előírásaikat, illetve ki, mit csinál a valóságban?

Az előadóról:
Kertész Ákos több mint 20 éve foglalkozik IT-val és információbiztonsággal. Tapasztalatát főleg a pénzintézeti szférában szerezte közép vezetőként, tanácsadóként, auditorként. Dolgozott könyvvizsgáló cégnél, az államigazgatásban, hatóságnál és az ipar számos területén. 2000 óta az ISACA tagja. 
Szakmai minősítései: CISA, CISM, ISO27001LA

ISACA MÁSODIK SZERDA - JÚNIUS

Szeretettel meghívjuk a júniusi Második szerdai előadásunkra:

Szabó Attila: Hogyan vegyünk rá egy programozót, hogy biztonságos kódot fejlesszen?

Időpont: 2020. június 10. (szerda) 17:00


Az előadás összefoglalója:
A tűzfalon innen, vagy a felhőn túl, végül csak ketten maradnak: a felhasználó és az alkalmazás. Szemtől szemben. De mi van ha ez a felhasználó Kevin Mitnick?

Az előadóról:
Szabó Attila A Varian Medical Systems Senior Product Securiy Officere. Attila 25 éve foglalkozik az éppen aktuális műszaki megoldások és üzleti folyamatok biztonságosabbá tételével különböző szektorokban. Főbb szakértői területei a vállalati és termékfejlesztés biztonsági menedzsmentje, compliance, sérülékenység elemzés, Threat Modeling, kockázatelmezés.
Szakmai minősítései: CISA, CISM, CRISC, CEH, CISSP, CBP
Attila jelenleg orvosi alkalmazások biztonsági megoldásaival foglalkozik a radioterápiás eszközök gyártásában világelső Variannál. Az itt szerzett tapasztalatait osztja meg velünk mostani előadásában.

ISACA TAGSÁG ÉS MINŐSÍTÉSEK MEGÚJÍTÁSI KÖNNYÍTÉSEI

Az ISACA a jelenlegi COVID-19 világjárvány helyzetre való tekintettel a következő engedményeket adja a tagok számára:

 • 2020 május 31-ig ISACA tagság visszaállítása:
  Az ISACA tagságot bármilyen okból nem megújító korábbi tagjaink idén május 31-ig újra/ismét taggá válhatnak, visszaállíthatják tagságukat a regisztrációs költségek fizetése nélkül és megtarthatják az aktuális tagsági szintjüket. Ez azok számára jelent könnyítést, akik év elején nem tudtak vagy akkor nem akartak a megújításban részt venni, de az év folyamán erre már lenne lehetőségük és szeretnék folytatni az ISACA tagságukat.
   
 • 2020. június 1-től július 31-ig:
  Ebben az időszakban az éves tagdíj FELÉÉRT, az év hátralévő részére lehet tagságot szerezni. A jelentkezési folyamatot az ISACA Customer Support Team (https://support.isaca.org) segítségével kell indítani abban az esetben, ha a megújító szeretné megőrizni a korábbi tagsági szintjét. A részleteket a Customer Support fogja intézni.
   
 • 2020. augusztus 1-től:
  A 2020. év hátralévő időszakára és a teljes 2021. évre kap tagságot aki ebben az időszakban jelentkezik az ISACA Customer Support Team (https://support.isaca.org) segítségével.
   
 • ISACA minősítések megújítása
  A 2019. évi CPE pontok adminisztrálásának határidejét 2020. június 30-ig meghosszabbították. Ha erre év elején nem jutott idő vagy lehetőség, akkor most ez új határidővel elvégezhető.

   

VIRTUÁLIS ISACA MÁSODIK SZERDA - MÁJUS


Polereczki Andrea: A „vírusos” ransomware nyomában – újraéledés és védekezés a HO idején: AI vagy SOAR, vagy?

Időpont: 2020. május 13. (szerda) 17:00
Online közvetítés

Az előadás összefoglalója:

Napjaink történései egy hamvaiból újraéledő támadási forma virágkorát hozta és talán soha nem volt még ekkora szükség az időben történő felismerésre, mint most. Előadásában Andrea kitekintést nyújt a megoldási lehetőségek irányába a teljesség igénye nélkül, pro és kontra, a hallgatóságra bízva végső konklúziót, hogy kinek mi a „minden igényt kielégítő” megoldás…

A CSXP minősítés és vizsga megújítása

Az ISACA még korábban létrehozta a CSX Cybersecurity Practioner (CSXP) minősítő vizsgáját. Ezt a korábbi - öt feladatból álló - vizsgát most kibővítették 20 olyan feladatra, melyek még kritikusabb kiberbiztonsági képességeket és készségeket követelnek meg. Ez a megújult vizsga is hozzáférhető távfelügyelettel, tehát otthonról a karosszékből is megcsinálható.

A minősítés olyan szakértőknek való, akik munkaadóik és ügyfeleik számára szeretnék demonstrálni speciális képzettségüket és képességeiket a kibervédelem öt tudásterületén: azonosítás, védelem, detektálás, válaszadás és visszaállítás.

A vizsgáról itt lehet bővebben olvasni:  https://www.isaca.org/credentialing/csx-p

 

CSXp_logo_RGB.png

Új ISACA minősítés érhető el 2020. május 4-től!

CDPSE (Certified Data Privacy Solutions Engineer) azok számára lehet izgalmas, akik

 • GDPR-hoz köthető mérnöki szakértői tevékenységet végeznek
 • olyan biztonsági megoldásokon dolgoznak, melyek a személyes adatok biztonságát kívánják erősíteni
 • bizonyítani szeretnék jártasságukat a személyes adatok védelme területén
 • érdeklődnek a személyes adatok védelmét szolgáló technikák és technológiák iránt!

Részleteket lásd itt: https://www.isaca.org/credentialing/cdpse

letoltes_2.png

Új tartalmak a honlapon


Az ISACA Budapest Chapter honlapja az alábbi tartalmakkal bővült:

TÁVOLI ISACA VIZSGA

Kedves Vizsgázóink!

Az ISACA közzétette hivatalos tájékoztatóját a távoli (otthoni) vizsgákról: Ha a COVID-19 miatt házi karanténban kell maradni, illetve a kijelölt partner vizsgahelyek nem állnak rendelkezésre, akkor van lehetőség otthonról is vizsgázni. 

Aki szeretné ezt az opciót igénybe venni, akkor itt olvashatók erről részletek: https://www.isaca.org/credentialing/remote-testing

 A fenti linken letölthető egy pdf is, mely részletesen bemutatja az otthonról való csatlakozás feltételeit és lépéseit. (Remote-Proctoring-Guide.pdf)

 Ha valaki egy kijelölt vizsgaközpontban szeretne vizsgázni, akkor továbbra is itt választható ki a megfelelő helyszín: https://isacaavailability.psiexams.com/ 

 

VIRTUÁLIS ISACA MÁSODIK SZERDA - ÁPRILIS

Szeretettel meghívjuk az áprilisi Második szerdai előadásunkra:

Pflanzner Sándor: A vállalat igazgatási rendszere, a vállalat idegrendszere!

Dátum: 2020. április 8. (szerda) 17:00

Távoli ISACA vizsgák

Tisztelt ISACA vizsgázók (CISA, CISM, CGEIT, CRISC)!

A járványügyi helyzetre tekintettel az ISACA Központja április közepére/végére ígéri, hogy megvalósítja és bevezeti a vizsgák távfelügyeletét (azaz, hogy otthonról is lehessen vizsgáznia fenti minősítések megszerzése érdekében). Az új rendszerben is lesz választható lehetőség a kijelölt vizsgaközpontok személyes igénybevételére is (ha nem lesz érvényben lakhelyelhagyási tilalom vagy egyéb tiltó rendelkezés).

 Kérjük, hogy figyeljék híradásainkat, mert amint a lehetőség létrejön, részletes tájékoztatást fogunk róla adni!

 Addig is jó tanulást, felkészülést!

 ISACA Budapest Chapter

ISACA Konferencia új időpont: 2020. november 4.


Kedves Tagtársak!

Az ISACA Magyarországi Egyesület Konferencia szervező munkacsoport döntése alapján a Covid-19 koronavírus okozta egészségügyi kockázatok minimalizálása érdekében elhalasztja az ISACA Konferenciát. Számunkra a biztonság a legfontosabb, így a megelőzésre fókuszálva halasztjuk el most a tömegrendezvényt. Reméljük, hogy a helyzet hamarosan normalizálódni fog és az ősz folyamán meg tudjuk tartani az eseményt.

Az ISACA Konferencia új időpontja 2020. november 4. (szerda).

ISACA Budapest Chapter

LEMONDÁS: ISACA Második szerda - március

Kedves Tagtársak és Érdeklődők!

Az ISACA Magyarországi Egyesület Elnökségének döntése alapján a Covid-19 koronavírus okozta egészségügyi kockázatok minimalizálása érdekében lemondja a márciusi Második szerdai előadást. Számunkra a biztonság a legfontosabb, így a megelőzésre fókuszálva halasztjuk el most a tömegrendezvényt.

 A nagy érdeklődésre való tekintettel Szabados Gábor előadását az ISACA Konferencián fogja megtartani.

Köszönjük a megértéseteket!

ISACA Budapest Chapter

Jelentős változások az ISACA minősítések és oktatási anyagok esetében

Nagyon vártuk szakmai oldalról, hogy az ISACA megfelelően modern és részletes technikai tudástárat, képzési és vizsgarendszert, valamint az ezekhez kapcsolódó virtuális laborkörnyezetet alakítson ki a meglévő klasszikus core certek mellé.

Ezek most megérkeztek és nem csak összetett kurzusok formájában, hanem tematikusan, akár modulonként is elérhetők.

Van tere az új képzéseknek és certeknek, ezekkel az ISACA vállaltan alternatívát kínál más szervezetek hasonló technikai jellegű minősítései mellé.

Jelenleg Magyarországon még kevesen rendelkeznek ezekkel, a Budapest Chapter tagságából csak 2-2 minősített kolléga szerezte meg a CSX Fundamentals és a CSX Practitioner szinteket, valamint egyetlen Cybersecurity Audit minősítésünk van.

Az új minősítési rendszerben együtt fog élni a Certifications és a Certificates szint.

A Certifications magasabb szintű minősítések fenntartásához CPE pontokat is gyűjteni kell, a Certificates tanúsítványok érvényességéhez jelenleg nem tartozik CPE előírás.

Megmaradnak a Certifications címmel jelzett klasszikus minősítések: CISA, CISM, CRISC és CGEIT, valamint ebbe a kategóriába került a CSX-P - Cybersecurity Practitioner Certification is.

További információt ezen a linken találsz: https://www.isaca.org/credentialing/certifications

Új elemek a CSX Nexus Cybersecurity Certificates tanúsítványok, ezek egyértelműen műszaki fókuszúak.

Lásd a https://www.isaca.org/credentialing/certificates ,

és a  https://www.isaca.org/credentialing/cybersecurity linkeken.

A frissített COBIT 2019 minősítések is elérhetők és támogatott marad egy ideig a COBIT 5. https://www.isaca.org/credentialing/cobit

Az ISACA a megszerezhető CSX Technical minősítéseket egy igen színes palettán mutatja be : 8 minősítés, 18 kurzus, 10 kezdő labor, 20 középszintű labor és 12 magasszintű labor lehetőség van az elérhető kínálatban.

A megszerezhető, technikai fókuszú, új egyedi minősítések (8 db):

Megmaradt a korábban is választható CSX Cybersecurity Fundamentals Certificate, ami a belépőszintű kiberbiztonsági tudást adja meg és a fenti modulok közül több témakört is tartalmaz. https://cybersecurity.isaca.org/info/fundamentals/cyber-security-fundamentals-certificate.html

A technika közeli kiberbiztonsági tapasztalatot és a klasszikus ISACA minősítéseknél kiemelt fontosságú menedzsment kompetenciákat együttesen tartalmazza a Cybersecurity Audit Certificate. https://www.isaca.org/credentialing/cybersecurity audit certificate

 Aki ezeket a vizsgákat teljesíti, az erősen tudja demonstrálni technikai képességeit! Ez a tudás a piacon ma nagyon keresett!

 Akiket a CSX részletek (pl. felkészítő kurzusok) mélyebben is érdekelnek, itt olvashatnak bővebben a témáról:

https://nexus.isaca.org/products#certificate

A cikk szerzői: Tarján Gábor és Horváth Pál elnökségi tagok.

State of Cybersecurity 2020

Zengő Andrea, ISACA Elnökségi tagunk az ISACA State of Cybersecurity 2020 oldalán. 
További részletek: https://www.isaca.org/go/state-of-cybersecurity-2020

Kepkivagas.png
GDPR_masterclass.jpg

GDPR masterclass

Budapesten kerül megrendezésre immár 2. alkalommal az Európai Adatvédelmi Mesterképzés, melynek során a résztvevők az alapvető adatvédelmi tudnivalóktól kezdve, a DPO és az okleveles adatvédelmi szakember (CEP) feladatköréig terjedő széles szakmai felkészítést kapnak.

A 2020. március 3–5 között szervezett képzésnek a Rubin Wellnes & Conference Hotel biztosítja a helyszínt, mely gyorsan s egyszerűen elérhető mindenki számára. Tömegközlekedéssel és autóval is könnyedén megközelíthető, parkolási lehetőség biztosított.

Jelentkezés: https://kerubiel.com/gdpr-masterclass/

letoltes.jpg

BSidesBUD 2020 – nemzetközi kiberbiztonsági konferencia negyedszer Budapesten!

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre hazánkban a nemzetközileg elismert BSides IT-biztonsági konferencia 2020. március 26-án a budapesti Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban, ahová 24 előadó érkezik 15 különböző országból, izgalmas témákkal. Jegyek már kaphatók az eseményre: https://2020.bsidesbud.com/

ISACA tagok számára 10% kedvezmény a jegy árából, a kedvezményre jogosító kuponkódot e-mailben küldjük.
CPE pontszerzési lehetőség!

Tisztújító Közgyűlés eredménye

2020. február 12-én sikeresen lezajlott az ISACA Magyarországi Egyesület Tisztújító Közgyűlése, amelyen a megjelent tagok az alábbi pozíciókra választottak tisztségviselőket: 

Elnök: Biró Gergely
Elnökségi tagok: Dellei László, Gélák Róbert, Horváth Pál, Mészáros Norbert, Rónaszéki Péter, Tarján Gábor, Viczián Pál, Zengőné Szeiler Andrea Mária
Felügyelő Bizottsági tagok: Biró Gabriella, Ragó István, Szabolcs András
Etikai Bizottsági tagok: Sajti János, Szabó Zsolt, Szenes Katalin

Eredményes munkát kívánunk!

Új logó, új arculat

Megújult az ISACA logója, valamint az ISACA központi honlapja is új arculatot kapott. Az új honlap funkcióinak bemutató videója: 

PKI oktatás - Elektronikus aláírás érthetően – ISACA CPE pontszerzési lehetőséggel

Érdeklődik a Nyilvános Kulcsú Infrastruktúra (PKI) technológián alapuló elektronikus aláíráskészítés elméleti és műszaki háttere iránt?

Ha igen, várjuk 2020. március 5-én egynapos képzésünkön, ahol kitérünk a kriptográfiai és a PKI technológia alapjaira, az elektronikus aláírás elméleti és műszaki hátterére, valamint jogi szabályozására. A résztvevők megismerkedhetnek a PKI technológia gyakorlati felhasználási területeivel is, a nap végén pedig oklevelet kapnak.

A részvétel a CISA, CISM, CGEIT és CRISC minősítéssel rendelkezők számára 7 CPE pontot biztosít.

További információk és jelentkezés: https://www.microsec.hu/hu/az-elektronikus-alairas-elmeleti-es-muszaki-alapjai

Részvételi szándékát kérjük, hogy a jelentkezési lap kitöltésével, vagy a pki.oktatas@microsec.hu e-mail címre küldött levéllel jelezze. Kedvezményes jelentkezési lehetőség 2020. február 5-ig!

Már csak korlátozott számú helyünk van a CISA tanfolyamra!

2020 tavaszán kerül megrendezésre a hivatalos ISACA CISA vizsgafelkészítő tanfolyam.  Az 5 napos, intenzív, angol nyelvű tanfolyamot Tonci Kaleb akkreditált tréner vezeti. A jelentkezőket várjuk, már csak korlátozott számú helyünk van a tanfolyamra, ne maradj le az idei év hivatalos CISA vizsgafelkészítő tanfolyamáról! 
Részletek és jelentkezés>>>

CPE pontok elszámolása

Felhívjuk tagjaink szíves figyelmét, hogy feltöltésre kerültek a 2019-es CPE pontok az ISACA központi oldalára. Kérünk, ha még nem tetted meg, hagyd jóvá a CPE pontjaidat és újítsd meg az ISACA tagságodat 2020-ra. Ne hagyd veszni az ISACA minősítéseidet!
ISACA tagság megújítása 2020 évre >>>

Információbiztonsági helyzetkép letölthető!

helyzetkep.png
Az ISACA Budapest Chapter 2011 óta rendszeresen elkészíti az Információbiztonság Helyzetkép kiadványt. Célunk, hogy a tapasztalatainkat megosztva fejlesszük az információbiztonsági szakmai közösség tudatát, gyakorlati és valós eseményeket, széles körben alkalmazott megoldásokat és probléma megoldási módszereket mutassunk be annak érdekében, hogy az ISACA tagjai és a kiadványunk olvasói ezeket sikerrel használhassák fel munkájukban. Letöltés>>> 

ISACA KONFERENCIA 2019 ELŐADÁSAI

Az ISACA Budapest Chapter Konferencia 2019 előadásai online visszanézhetőek, a videók egyenként is megtalálhatók a konferencia weboldalán, vagy a  youtube csatonánkon lejátszási listába rendezve: ISACA KONFERENCIA 2019 lejátszási lista
A 2020-as ISACA Budapest Chapter Konferencia előkészületei már elkezdődtek, a következő eseményen a támogatói előadások mellett, ISACA meghívottakkal angol nyelvű szekciót szervezünk. Hamarosan elindul a regisztráció és az előzetes program meghirdetésre kerül.   

CISA VIZSGAFELKÉSZÍTŐ TANFOLYAM

en_2020.png
2020. március 4-8. között kerül megrendezésre a hivatalos ISACA CISA vizsgafelkészítő tanfolyam.  Az 5 napos, intenzív, angol nyelvű tanfolyamot Tonci Kaleb akkreditált tréner vezeti.

TOVÁBB A RÉSZLETEKRE >>>

ISACA TAGSÁG MEGÚJÍTÁSA 2020

Örülünk, hogy 2019-ben tagjaink között vagy az ISACA Budapest Chapterben és reméljük, hogy Te is megtaláltad a számításaidat, megkaptad a számodra fontos értékeket és igénybe vetted a Chapter által kínált szolgáltatásokat. Mint a nemzetközi ISACA hírekben olvashattad, december végén lejár az éves tagsági státusz és már megkezdődött a megújítási ciklus a 2020-as évre.  
2020. évi díjak
Részletek>>>

ISACA EST MEGHÍVÓ


Tisztelt
 Partnerünk és Tagtársunk!

Ezúton szeretnénk meghívni az ISACA Budapest Chapter 2019. november 18-án tartandó kötetlen estjére és az azt követő vacsorára.  
Az ISACA estnek idén is a Budapest Jazz Club ad otthont (Budapest - 1136, Hollán Ernő utca 7.).

Az ISACA tagoknak az est ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Újítsd meg tagságodat 2020-as évre, légy az első 100 megújító között és vedd át az ISACA Esten a leggyorsabb megújítóknak járó ajándékot!

Program:

 • 17.30 Kapunyitás
 • 18.00 Köszöntő
 • 18.15 Előadás: Zengő Andrea: Miért van szükségünk unikornisokra?
 • 18.45 Szünet
 • 19.00 Vacsora, kötetlen beszélgetés
REGISZTRÁCIÓ: https://www.eventbrite.com/e/isaca-est-2019-tickets-75284649413

ISACA CommunITy Day 2019


Örömmel értesítünk, hogy az ISACA CommunITy Day 2019 keretében meghirdetett adománygyűjtésünk sikeresen lezárult. Az Egyesület tagjaink adományaiból befolyt összeg kiegészítésre került az ISACA Elnökségének jóvoltából, az így összegyűjt adományból jelképesen örökbe fogadtuk 2019. október 5-én Arunt, a kis elefántot. Az adomány összegét az Alapítvány a Budapesti Állatkertért az állatok életkörülményeinek javítására fordítja. 
arun.png


DIGITÁLIS ÁTALAKULÁS KUTATÁS 2019

A Budapesti Corvinus Egyetem 2009 óta folytatja kutatását a hazai szervezetek informatikai gyakorlatára vonatkozóan, hagyományosan együttműködésben a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetségével és az itSMf Magyarországgal. 

Idei részletesen vizsgált témánk a digitális átalakulás jelensége. Kérdőívünk nemzetközileg is összehasonlítható kérdéseken keresztül vizsgálja a jelenséget. Kérjük, hogy segítse munkánkat a kérdőív kitöltésével. A kérdőív ANONIM, kitöltése kb 10-15 percig tart. Elérhető itt: https://corvinus.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_41jN8epMPyqzN8p.

Segítségét köszönjük!

Budapesti Corvinus Egyetem Informatikai Intézet

Nyilatkozat: A kutatást a Budapesti Corvinus Egyetem Informatikai Intézete végzi, az egyetem kutatásetikai és kutatási adatkezelési elveinek megfelelően. Az adatgyűjtés az egyetem hivatalos kérdőív szoftverén keresztül történik. A válaszadás önkéntes és anonim. A kutatás feldolgozása során csak összesített, elemzett adatok kerülnek nyilvánosságra hozásra. Az adatbázist további személyeknek, szervezeknek nem adjuk át, hozzáférésre csak a kutatásban részt vevők jogosultak.

Adománygyűjtés - ISACA CommunITy Day

community_day_1200x250.jpg
Az ISACA Magyarországi Egyesület az ISACA CommunITday keretében adománygyűjtést szervez. 
 
Az adománygyűjtés célja az Alapítvány a Budapesti Állatkertért munkájának támogatása.
 
Az Egyesület tagjai tetszőleges mértékű adományt nyújthatnak az Egyesület részére. A befolyt összeget az Egyesület Elnöksége 50 000 forinttal kiegészíti és egy állat jelképes örökbefogadására fordítja.
 
Az adományokat az ISACA Magyarországi Egyesület bankszámlájára 2019. október 4-ig várjuk: 
16200010-10039760 Magnet Magyar Közösségi Bank

Kérjük a közleményben feltüntetni a "támogatás" szót.

CISA vizsgafelkészítő tanfolyam


banner_hun_hatterrel.jpg

Az ISACA Magyarországi Egyesület hivatalos CISA vizsgafelkészítő tanfolyamot szervez. Az 5 napos intenzív tanfolyamot Tonci Kaleb akkreditált tréner vezeti. A tanfolyam nyelve angol.

Időpont: 2019. november 6-10. 9:00-17:00 
Helyszín: Deloitte Hungary - 1068 Budapest, Dózsa György út 84/C. 
Oktató: Tonci Kaleb - ISACA Croatia Chapter 

A tanfolyam díja:
ISACA tagok számára: 235.000 Ft + ÁFA
nem tagok számára: 295.000 Ft + ÁFA

>>> JELENTKEZÉS A CISA VIZSGAFELKÉSZÍTŐ TANFOLYAMRA <<<

A tanfolyam díja tartalmazza az 5 napos képzést és a CISA Review Manual tankönyvet!
Csatlakozz most egyesületünkhöz és fizesd az ISACA tagok számára érvényes kedvezményes díjat!


További információk: https://engage.isaca.org/budapestchapter/cisa-vizsgafelkeszito-tanfolyam 

A tanfolyam díja nem tartalmazza a szállás és az ellátás költségeit.


WITSEC szakmai nap 2019

A WITSEC (Women in IT Security) az IT biztonság területén dolgozó nők szakmai közössége. Célunk az informatika ezen ágazatának népszerűsítése a fiatalok – különösen a lányok – körében. Saját, 2016 óta az Európai Kiberbiztonsági Hónap keretében megrendezett konferenciánk szervezésében is fontos szempont az ingyenesség, hogy ezzel is támogassuk a diákok és fiatal szakemberek részvételét. Az Egyesület tagjai mellett a hazai IT biztonság szakmai közössége is értékes előadásokkal és változatos programokkal (szabadulószoba, interaktív játék, kerekasztalok) járul hozzá a nap sikeréhez. Rendezvényünk során elsősorban a felsőoktatásban tanuló diákok és pályakezdő fiatalok megszólítása a célunk, ezáltal egy olyan kommunikációs csatornát alakíthatunk ki, amely közvetlenül összekapcsolja az IT biztonsági szakma képviselőit és a téma iránt érdeklődő hallgatókat.

A rendezvény 2019. október 10-én kerül megrendezésre és idén a Magyar Telekom székház ad neki otthont. Az esemény részletei elérhetőek a WITSEC honlapon: https://www.witsec.hu/hu/content/witsec-szakmai-nap-2019

Regisztráció: https://www.eventbrite.com/e/witsec-szakmai-nap-2019-tickets-65054450613 

witsec_plakat_2019.png

CPX HUNGARY 2019

A cyber támadások évről-évre kifinomultabbak, ezért Önnek ismernie kell azok fejlődési irányait, és időben fel kell készülnie kivédésükre. A Check Point vezető, cyber biztonsági megoldásai segítik Önt az ismeretlen, újonnan felbukkanó, veszélyes támadásokra.

Partnereinkkel közösen vitatjuk meg és elemezzük azon kihívásokat, melyekkel Önnek mint cyber biztonsággal foglalkozó szakembernek szembe kell néznie, ugyanakkor ellátjuk mindazon információval és eszközökkel, melyekre szüksége van a felbukkanó fenyegetésekkel szembeni védelem során. Közelebbről ismerkedhet meg a cyber biztonsági technológiák következő generációjával:

 • Az 5-dik generációs ’mega’ támadásokkal szembeni védelemmel kapcsolatos, példaértékű esettanulmányok hálózatokról, felhőkről, mobileszközökről és végpontokról.
 • Iparági szakértők beszámolói a cyber biztonság világának legújabb innovációiról.
 • Ismerkedés a Check Point megoldásokat bemutató Innovációs Laborunkkal.
 • Kapcsolatépítés a szakma képviselőivel, a Check Point vezetőivel és partnereivel.
 • Találkozás a biztonsági szakma, a védelmi architektúrák, a biztonsági platformok skálázása és más területek szakembereivel.
 • A Check Point 2019-es termékstratégiájának alapos, részletekre is kiterjedő megismerése.

Éljen a lehetőséggel, hogy a biztonságot az üzleti tevékenységét erősítő elemmé tegye.

Helyszín: Várkert Bazár - 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Időpont: 2019. szeptember 18. 9:00 - 15:30

Regisztráció: https://pages.checkpoint.com/cpx-hungary-2019.html

A RENDEZVÉNYEN VALÓ RÉSZVÉTEL CPE PONTSZERZÉSI LEHETŐSÉGET JELENT.

Event Image

PKI oktatás - Elektronikus aláírás érthetően – előadás ISACA CPE pontszerzési lehetőséggel

A Microsec 2019. október 17-én ismét egynapos PKI képzést tart, amelyre minden elektronikus aláírás és titkosítás iránt érdeklődőt vár. A képzésen való részvételért előreláthatóan 7 ISACA CPE pont kapható.

Azon informatikai szakemberek számára, akik érdeklődnek az elektronikus aláírás és titkosítás technológiai háttere iránt, a Microsec egynapos oktatást szervez.

A képzés helyszíne az ötödik kerületi La Prima Fashion Hotel. Az oktatáson résztvevőket kávészünetekkel, ebéddel várják, a képzésen nyomtatott jegyzetet adnak. Az előadáson való részvételért előreláthatóan 7 ISACA CPE pont kapható. A tematika kitér a kriptográfiai alapokra, az elektronikus aláírás készítésére és ellenőrzésére, és szó lesz a biztonságos elektronikus kézbesítésről, illetve az e-Személyi felhasználási lehetőségeiről is. A nap végén a résztvevők oklevelet kapnak.

A 2019. szeptember 17-ig jelentkezők early bird kedvezménnyel 35 000 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt az oktatáson, ezt követő jelentkezésnél az ár 40 000 Ft + áfa/fő.

További információk és jelentkezés:

https://www.microsec.hu/hu/pki-kepzes-2019

Háttérinformációk

A Microsec zrt. 1984-es alapítása óta a hazai informatikai piac aktív szereplője. Bizalmi szolgáltatóként az elektronikusan hiteles és bizonyító erejű okiratok, valamint az elekronikus aláírás technológiájára épülő üzleti megoldások terén nyújt kiemelkedő szolgáltatásokat.

A Microsec élen jár a Nyilvános Kulcsú Infrastruktúra (PKI) technológián alapuló szolgáltatások és üzleti megoldások fejlesztésében. PKI technológián alapuló e-Szignó minősített aláíró és ellenőrző szoftverünk dokumentumok aláírására és elektronikus aktába szervezésére alkalmas, a PassByMe Mobile ID az online térben történő azonosításra és elektronikus aláírásra szolgáló megoldás.

A FORTIX Academy októberi képzései

Információbiztonsági belső auditor (2 napos) – 2019. október 3-4.

Üzletmenet-folytonossági irányítási rendszer ISO22301 (2 napos) – 2019. október 8-9.

Üzletmenet-folytonossági menedzser (3 napos) - 2019. október 15-16-17.

Információbiztonsági irányítási rendszer (2 napos) - 2019. október 30-31.

Mit nyújtanak Önnek a képzések?

 • Használható tudás és dokumentáció
 • Szakmai kompetencia, gyakorlati szemléletmód
 • Közép- és nagyvállalati tapasztalati példák, gyakorlatok
 • FORTIX Tanúsítvány

 

További információ és jelentkezés:

www.fortixacademy.huMegújulnak az ISACA Cybersecurity minősítései

A kiberbiztonsági támadások hatása és bonyolultsága globális szinten olyan keresletet támasztott a megfelelő képzettségű szakemberek iránt, amely sajnos lekörözte a piacon rendelkezésre álló kínálatot. Az így keletkezett űrt betöltendő, az ISACA életre hívta a Cybersecurity Nexus (CSX) névre keresztelt programját, amellyel célja, hogy kiberbiztonsági útmutatást, karrier fejlesztési lehetőséget, oktatást biztosítson a szakemberek számára.

A közelmúltban történt változások eredményeképpen a CSX program keretében az ISACA több, különböző szintű kiberbiztonsági minősítést kínál, így mindenki megtalálhatja a karrierje aktuális szintjéhez leginkább illeszkedő vizsgát:

CYBERSECURITY FUNDAMENTALS CERTIFICATE

A Cybersecurity Fundemantals Certificate az ISACA CSX programjának belépő szintű eleme, egy tudásalapú minősítés, amelynek megszerzéséhez a kapcsolódó vizsga sikeres teljesítése szükséges.

A vizsga öt különböző kulcsterületet érint:

 • Kiberbiztonsági alapfogalmak
 • Kiberbiztonsági tervezési alapelvek
 • Hálózatok, rendszerek, alkalmazások és adatok biztonsága
 • Incidenskezelés
 • Biztonság a fejlődő technológiák területén

További információ: https://cybersecurity.isaca.org/csx-certifications/csx-fundamentals-certificate

CSX TECHNICAL FOUNDATIONS CERTIFICATES

A három kurzusból álló sorozat a cybersecurity három különböző területére kalauzol el:

 • A „CSX Packet Analysis Exam (CPAC)” vizsga a jelöltek tudását méri a csomaganalízis és protokoll analízis területén.
 • A „CSX Network Application and Configuration Exam (CNAC)” vizsga hálózati alapismeretekkel, konfigurációval foglalkozik.
 • A „CSX Linux Application and Configuration Exam (CLAC)” vizsga a Linux-alapú operációs rendszerekkel kapcsolatos ismereteket, a kapcsolódó konfigurációs képességet méri.

Mindhárom vizsga gyakorlati feladatokat tartalmaz, amiket egy élő környezetben, valós időben szükséges megoldani. A vizsgafeladatok végrehajtására két óra áll a jelölt rendelkezésére.

A három vizsga sikeres teljesítése után a jelölt automatikusan megszerzi a "CSX Technical Foundations Certificate" minősítést.

További információ: https://cybersecurity.isaca.org/csx-learning/csx-foundations-series-course-bundle

CSX CYBERSECURITY PRACTITIONER

A CSX Cybersecurity Practitioner (CSX-P) minősítés bizonyítja, hogy a jelölt rendelkezik mindazon tudással és képességekkel, amelyek szükségesek az informatikai rendszerek sérülékenységeinek azonosításához és azok megszüntetéséhez; különböző védelmi technológiák implementálásához és működtetéséhez; az incidensek sikeres felismeréséhez, kezeléséhez és az incidens utáni helyreállításhoz.

A minősítés és a vizsga a következő területeket öleli fel:

 • Domain 1-Business and Security Environment (ID) – 20%
 • Domain 2-Operational Security Readiness (PR) – 20%
 • Domain 3-Threat Detection and Evaluation (DE) – 20%
 • Domain 4-Incident Response and Recovery (RS & RC) – 40%

A minősítés megszerzéséhez legalább három év releváns szakmai tapasztalat szükséges, vagy az alábbi minősítések valamelyikének birtoklása: CISA, CISM, CRISC, CGEIT, CPTO, CSX Cybersecurity Fundamentals Certificate, CEH, ECSA, LPT, GCIH, OSCP, GPEN, CySA+, CISSP.

További információ: https://cybersecurity.isaca.org/csx-certifications/csx-practitioner-certification

CYBERSECURITY AUDIT CERTIFICATE PROGRAM

A CSX program keretében az ISACA útjára indított egy új audit típusú minősítést is. A „Cybersecurity Audit Certificate” célja a kritikus tudás megszerzése arra vonatkozóan, hogy hogyan illesszük be a kiberbiztonságot az audit terveinkbe, hogyan kezeljük a kapcsolódó kockázatokat és milyen kontrollokat tudunk kialakítani a kibervédelmi események bekövetkezése ellen.

A minősítés jó kiegészítője lehet a CISA minősítésnek vagy az ISACA bármely elismert minősítésének. A minősítéssel megszerezhetők azok az ismeretek, amelyek egy sikeres cybersecurity audit végrehajtásához szükségesek. A minősítés szintén hasznos lehet azoknak a kiberbiztonsági szakembereknek, akik szeretnék jobban megismerni az audit folyamatokat és azoknak a kockázatkezelési szakembereknek, akik szeretnék jobban elmélyülni a kibertérből fakadó kockázatok és kontrollok világában.

További információ: http://www.isaca.org/info/cybersecurity-audit/index.html

ISACA KONFERENCIA 2019 - SAVE THE DATE! - 2019. május 28.

Kedves Tagok és Kollégák!

Szeretettel hívjuk meg Önöket az idei ISACA Budapest Chapter Konferenciára, ami Budapesten a Magyar Telekom Új Székházában (1097, Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.) kerül megrendezésre 2019. május 28-án. A rendezvény remek alkalom a kollégákkal, üzleti partnerekkel és informatikai biztonsági szakértőkkel való összejövetelre egy szakmai környezetben, valamint az általunk kínált érdekfeszítő előadások befogadására.

A konferencián az ISACA alapításának 50. évfordulóját is megünnepeljük!

Úgy gondoljuk, hogy az ISACA 2019 Budapest Chapter Konferencia egy fontos és jelentőségteljes esemény a szakmabeliek összehozásában. A szervezőbizottság minden tagja reméli, hogy találkozhatunk Önökkel a rendezvényen.

A regisztráció megkezdődött, a konferencia programja hamarosan elérhető lesz a honlapon. 

További információk és a részletek hamarosan!

Regisztráljon még ma az idei ISACA Konferenciára!

Eventbrite - ISACA Conference 2019

Üdvözlettel,

Biró Gergely
ISACA Budapest Chapter elnök

CISA vizsga tartalmi változása

CISA_book_2019.png

2019. május 24. után némileg változik az utoljára 2016-ban megváltoztatott CISA vizsga tartalmát meghatározó tudásterületek (domain) tartalma. Az öt tudásterületből egynek a címe változik, de az alapfelosztás nem változik.
Az új Review Manual (27. kiadás!) már hozzáférhető az ISACA Bookstore-ban. A domain-ek alatt megjelent 5 új auditori feladat, illetve egy feladatot pedig töröltek a listából.

Részletek itt: https://support.isaca.org/app/answers/list/kw/2019cisajobpractice/search/1

A pontozási rendszer nem változott, de az egyes tudásterületek súlyozása némileg átalakult.
Részletek itt: https://support.isaca.org/app/answers/detail/a_id/848/kw/2019cisajobpractice


Továbbra is 150 kérdés képezi a 4 órás on-line vizsga alapját. Természetesen a korábban vizsgázottaknak nem kell újra vizsgáznia, a tanúsítványok nem vesztik érvényüket, feltéve, hogy a CPE Policy-ba előírt folyamatos továbbképzési pontokat megszerzik a minősítéssel bíró kollégák.


ISACA vizsga ütemezések változása

Minden minősítés esetében 2019.04.19-vel megszűnik az évi négy elkülönülő vizsgaidőszak, mostantól a vizsgáztatási rendszer folyamatos. Ez azt jelenti, hogy az ISACA-val szerződött vizsgahelyeken az év minden időszakában (kivétel ünnepnapok) lehet az on-line vizsgára jelentkezni és vizsgázni. Ilyen módon még rugalmasabb lesz a vizsgarendszer.

Startup Safari Budapest 2019Idén április 17-19 között újra visszatér Budapestre a Startup Safari!

A Safari nem egy átlagos konferencia, hanem egy olyan rendezvény, ahol egy 2 napos, gigantikus startup fesztivált csinálunk a városból! Reggelik, irodatúrák, workshopok, meetupok, képzések és szakmai előadások vezetnek be a startup ökoszisztémába.

A Startup Safari alatt, áprilisban ismét kinyitják az irodáikat a legizgalmasabb budapesti startupok és tech cégek. Betekintést nyerhetsz a hétköznapjaikba, beszélgethetsz a csapatukkal – első kézből tapasztalhatod, hogy milyen egy ilyen helyen dolgozni – sőt, akár még az új állásajánlatoddal is hazamehetsz.

CYBERSECURITY & YOU Journey

https://budapest.startupsafari.com/

CSX-P minősítés

Kedves Tagtársak!
 
Szeretnénk felhívni a figyelmeteket az ISACA legújabb minősítésének, a CSX-P megszerzésének lehetőségére. Akinek már van ISACA minősítése (CISA, CISM, CGEIT, CRISC), azok könnyített feltételekkel szerezheti meg a CSX-P minősítést.
Minden tagtársunkat bíztatjuk ezúton is a CSX-P minősítések megszerzésére!

CSX—New Accelerated Path Available for CSX-P—Big changes have come to the CSX-P exam! The information below will prepare you for questions from your members; we encourage you to share this news, as well. More information is available at www.isaca.org/csxpfast-track; questions can be sent to csx@isaca.org.
• Based on feedback from the CSX Cybersecurity Practitioner (CSX-P) beta exam, ISACA has developed a new accelerated path to earning the CSX-P credential. Anyone who holds an ISACA certification, ISACA’s Cybersecurity Fundamentals Certificate, or one of the following credentials is eligible for the accelerated path: CEH, CISSP, CySA+, ECSA, GCIH, GPEN, LPT, OSCP.
• What is changing? The CSX-P exam now takes one hour instead of four, and candidates must receive a passing score on at least three of the five performance assessments. The cost for the Accelerated CSX-P Certification Suite is US $549 for ISACA members and US $599 for non-members. This includes the application fee, certification exam, and 10 labs (six instructional labs and four challenge labs) to help the candidate prepare. A promotional rate of US $429 for members and US $479 for non-members is available until 29 March.
• Additionally, CSX-Ps (including those already certified) no longer need to retest every three years to recertify. Instead, 50 percent of the 120 CPE hours required every three years must involve performance-based training.
• In 2019, this accelerated path is the only path to CSX-P.